Published On: 1 Gusht, 2016

Mbi 400 banesa të shqiptarëve të uzurpuar në veri

Kthimi i shqiptarëve në pronat e tyre në pjesën e veriut vazhdon të mbetet edhe më tutje sfidë. Aktualisht janë mbi 400 banesa të shqiptarëve të uzurpuara nga serbët e veriut.

Ish- kryetari i komunës së Mitrovicës, Avni Kastrati ka porositur Qeverinë e Kosovës se, nëse vjen deri te ndërtimi i “Luginës së Diellit”, të këmbëngulë që aty të kthehen serbët që ua kanë uzurpuar banesat shqiptarëve në veri, shkruan ‘Epoka e re’.

Ndërsa, drejtori i KMDLNJ-së, Behxhet Shala ka thënë se shqiptarëve po u bëhet padrejtësi e madhe meqë e drejta për pronë është e patjetërsueshme dhe s’mund të kushtëzohet.

Kurse, analisti Nexhmendin Spahiu ka thënë se pushteti është treguar mospërfillës sa i përket kthimit të shqiptarëve në pronat e tyre në veri.

 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...