Published On: 21 Maj, 2016

Mbi 4 milionë euro për memorialin në Koshare – dhe punët s’po kryhen (Video)

  • Mbi 4 milionë euro kishte ndarë Qeveria e Kosovës, e udhëhequr nga Hashim Thaçi, për rregullimin e kompleksit memorial në Koshare.

Pavarësisht se mjetet u ndanë, rruga nuk u shtrua kurrë derisa tash e 17 vjet kompleksi mbeti i papërfunduar, raporton KTV.

Zyrtarë të Agjencisë për Menaxhimin e Komplekseve Memoriale, akuzojnë pushtetet për vonesa.

Kryetari i kësaj agjencie, Idriz Blakaj, ka thënë se në gjendje të njëjtë sikurse kompleksi i Koshares, janë edhe komplekset tjera memoriale në Kosovë. Sipas tij, Qeveria e Kosovës, duhet t’i ketë prioritet vlerat e luftës.

Rruga që çon te ky kompleks, është shumë e dëmtuar. Sipas Faton Abdullahut, këshilltar i kryeministrit Isa Mustafa, Qeveria i ka ndarë mjetet edhe për rregullimin e rrugës.

Rruga Batushë-Koshare, e cila çon te kompleksi memorial i dëshmorëve të Koshares, është e gjatë 8.3 km.

Kompleksi memorial ne Koshare

 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...