Published On: 11 Shtator, 2016

Maturantët, ministrja Nikolla: Askush nuk do të mbetet pa ndjekur studimet

Ministrja e Arsimit, Linda Nikolla siguroi maturantët e tjerë se nuk do të mbeten pa ndjekur studimet, duke shtuar se maturantët e raundit të dytë mund të dalin sërish në 10 degë fitues.

Procesi është transparent, tha ministrja, duke shtuar se më të mirët kanë të drejtë të zgjedhin.

Deklarata

Ankimimet janë shqyrtuar nga institucionet e arsimit të lartë në vend dhe maturantët kanë marrë përgjigje. Jemi në komunikim të vazhdueshëm dhe të pandërprerë me të gjithë institucionet e arsimit të lartë në vend. Besoj që është rasti për të treguar me impaktin e parë të këtij procesi të parë se si autonomia institucionale është vënë në funksion.

Të dashur maturantë, gjithçka do të vijojë në bazë të udhëzimi nr. 13. Pra, ju fituesit e raundit të parë do të fillojnë regjistrimet në degën që ju preferoni në datën 13 shtator. Raundi i parë mundësoi që më të mirë të zgjedhin të parët. Pa dyshim, edhe për të gjithë të tjerët mundësoi një pamje reale, të qartë për ta bërë meritën dhe preferencën tuaj fituese.

Ju keni sërish në dispozicion 10 preferenca, dhe pa dyshim mund të jenë edhe 10 preferenca të reja, pranë edhe 10 mundësi të reja pasi keni gjithçka të qartë fal transparencës së raundit të parë. Më të mirët e raundit të dytë mund të ndodhë që të fitojnë sërish edhe 10 degë studimi. Dhe vetëm pasi ata të zgjedhin degën ku preferojnë të studiojnë, janë universitetet ato që përmes spostimit të vijës së kuqe do të plotësojnë kuotat.

 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...