Published On: 20 Maj, 2016

Matoshi: Plasi edhe një sherr me Malin e Zi!

Njohësi i çështjeve politike Halil Matoshi, e ka ngritur si çështje “gjuhën e urrjetjes” ndaj shqiptarëve, e cila siç ka thënë ai, akoma figuron në fjalorin encikolpedik të Malit të Zi, shkruan GazetaBlic.

Ai një gjë të tillë e ka cilësuar si sherr me Malin e Zi, andaj ka kërkuar nga Qeveria e Kosovës që të veprojë në këtë drejtim.

Më poshtë e gjeni të plotë shënimin e tij:

 Plasi edhe ni sherr me Malin e Zi!!!
– Qeveria e Kosovës duhet me ia nisë ni NOTE PROTESTE Podgoricës zyrtare
Ne Fjalorin enciklopedik te Akademise se Malit te Zi gjuha e urrjetjes ndaj shqiptareve dhe shqiptaresise nuk asht menjanu…
Nese termi ‘albanizim’ po e zame se asht shpjegu drejt (edhe pse albanizimi i ndonje etnie a grupi tjeter asht pak ose fare i njohur e sidmos jo i sllaveve orthodoks) kjo me idiotesine “Malisori’ qe flitkan tejter gjuhe (asht fjala per arbnit Gegë) e qe pandehen te jene sllave ortodoks te albanizuem asht thjesht marrezi qe ngjall neveri!
per
Dhe sherr i madh!
cfar albanizimi te ortodokseve sllave flitet kur nder arbnit ka edhe ortodoksë!? Madje historianë me renome e mbrojne tezen se arbnit ne Maqedoni dhe Kosovë kanë qenë dhe vazhdojne me qenë ndonvse të rralluem, kryesiosht ortodoksë
Qe crfarë marrëzish shkruejn malazezët, qe menuem si po i bajmë miq!???
1. ALBANIZACIJA- (per albanizimin) thuhet:- Imponim i gjuhës, kulturës dhe zakoneve shqiptare.- duke pyetur ka dhënë disa përgjigje – në bazë të përvojës refugjatët ortodoksë sllavë nga territoret e Shqipërisë, të cilët kanë qenë para presionit sistematik të albanizimit, sidomos në periudhën pas Luftës II Botërore.
3. Albanizirati – do thotë, se edhe pse malësoret (Malisori) janë albanizuar, e folura e tyre dallohet shumë nga standardi i gjuhës shqipe.
P.S.
Akademia e Lodht e Arteve dhe Shkencave te Kosoves nuk di dhe s’ka za, as nuk ka kurrfar ndikimi porse mendoj u, Qeveria e Republikes se Kosoves qe sot – dhe besoj – edhe Qeveria e Republikes se Shqiperise duhet t’i nisin NOTE PROTESTE Qeverise se Malit te Zi, e cila, nes ezotohet per marrdhanie te mira fqinjesore duhet me urdhnue urgjentisht terheqjen e kesaj Enciklopedia nga publiku dhe me u kerkue t’falun fqinjve shqiptare!
LEXONI edhe:
http://www.shqiptari.eu/ekskluzive-vrasesi-i-dino-asanajt-deputet-i-pdk-se-e-zbulon-shqiptari-eu/
 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...