Published On: 15 Nëntor, 2016

Matje të superhënës-fenomenit të përsëritur pas 68 vitesh

Matjet fotometrike, spektroskolike që kryen bashkëpunëtorët e mi, studentët e astronomisë disa ditë me radhë, kuantifikuan ndryshimin e intensitetit të dritës, ndryshimin e madhësisë së dukshme të Hënës, për të kap momentin e intensitetit më të madh të dritës si dhe madhësinë më të madhe të hënës, duke shënuar pikën më të afërt të saj prej tokës (perigee). Natyrisht për këtë ata vlerësohen me një notë më të lartë nga kursi i lartë i astronomisë. Në foto shihet Muhamedi, studenti më i mirë i astronomisë që e kam pasë gjerë tani.
Jahja Kokaj

 

A 5
Loading...
 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Loading...