Published On: 30 Gusht, 2016

Mashtrim, devijim dhe përpjekje antikombëtare – shkatërruese

MOSDIJE,

Para disa kohësh në disa media kosovare janë publikuar 17 harta të falsifikuara me kufij të Kosovës (përsëris me kufij të falsifikuar) ku është lakuar edhe emri im dhe i profesor Shpejtim Bulliqit. Menjëherë ka pasuar reagimi me shkrim, i cili po ashtu është publikuar po thuaj në të gjitha mediat. Duke u bazuar në lakimin e emrit tim në kontekst negativ dhe personal në Zona B të Klan Kosovës së datës 29.08.2016, më duhet patjetër që të përsëris vetëm disa pika të reagimit të asaj kohe.

Citat i plotë nga shkrimi i para disa muajve:
1. Ne çështjes së demarkacionit të Kosovës me Malin e Zi ju kemi qasur në aspektin shkencor, jo në aspektin politik dhe propagandistik, prandaj qasja jonë shkencore duhet të shikohet si tërësi e jo në kontekste të veçanta.

2. Me qasjen tonë shkencore ne nuk jemi pozicionuar në asnjërën anë të politikës e as individëve të caktuar dhe nuk planifikojmë as në të ardhmen të bëjmë diçka të tillë, por kemi kryer një obligim kombëtar me një mori faktesh hartografike që mbetet të verifikohen nga cilido grup ekspertësh në të ardhmen.

5. Që ti shkatërrojmë të gjitha dilemat shkencore dhe të nxjerrim një përfundim të saktë dhe të plotë për demarkacionin kufitar Kosovë – Mali i Zi, ftojmë të gjithë ekspertët vendor dhe ndërkombëtar të hartografisë, gjeografisë, gjeodezisë dhe gjeoinformatikës qe kur të duan, ku të duan dhe në formën të cilën ata duan të ulemi në tryezë (tavolinë) dhe ti krahasojmë të gjitha faktet shkencore. Ne jemi në pritje të kësaj, qe një periudhë të gjatë, por ende asnjë ekspert nuk ka shprehur gatishmëri për takim. Te ne apo te ata. (Shtesë e tekstit, ne e bëmë me 3 gusht duke iniciuar takimin përmes kërkesës zyrtare të deputetit Shpejtim Bulliqi).

7. Nëse ka gatishmëri POLITIKE, PROFESIONALE dhe MEDIATIKE të humbjes së territorit pa analizën e materialit tjetër hartografik, ne nuk implikohemi në asnjë mënyrë, ndërsa nëse duan vërtetim faktesh ne jemi të hapur.
D.V.
Florim Isufi dhe Shpejtim Bulliqi

Shtesë:
Tendenca e strukturave profesionale dhe politike të inkuadruar në procesin e demarkacionit Kosovë-Mali i Zi në mungesë argumenteve, transparencës, materialit gjithëpërfshirës dhe konsultave dëshiron që problemet madhore kombëtare ti bartë në nivel personal, duke i shkaktuar një dëm të pariparueshëm shoqërisë kosovare.
Një thënie filozofike thotë: “Njerëzit e vegjël merren me individ dhe thashetheme, njerëzit e mesëm merren me ngjarje, njerëzit e madhej merren me zgjedhje të problemeve dhe të ardhmes”. Ne kemi vendos mos të merremi me punë të njerëzve të vegjël dhe të mesëm, sepse problemi kombëtar është më i madh dhe mbi individualen.

 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...