Published On: 4 Korrik, 2016

MASHT-i e shndërron UP-në, në universitet pakicash, 12 % pa serbët

Ministria e Arsimit së fundi i ka dhënë një propozim Universitetit të Prishtinës për pranimin e studentëve në vitin e ri akademik. Kuota e MASHT-it i ka befasuar zyrtarët e menaxhmentit të UP-së, raporton KTV.

934 studentë të komuniteteve pakicë duhet të pranohen në Universitetin e Prishtinës.

Këtë propozim e ka dhënë institucioni, që thotë se nuk ka autoritet mbi UP-në, por që merret me politikat zhvillimore të saj.

Prorektori për mësim në UP, Naser Sahiti, tregon se secili departament duhet të pranojë 12% të studentëve të komuniteteve ekstra numrit që e kanë parashtruar.

Sipas tij, Fakulteti Ekonomik në total i ka kërkuar 1 mijë e 750 studentë dhe kur i shtohet 12% e numrit të propozuar nga Ministria e Arsimit, atëherë i bie që të pranojë edhe 209 studentë të komuniteteve.

Sahiti thotë se ky propozim ka qenë i papritur për krejt Universitetin e Prishtinës.

Sipas tij, senati i ka dërguar një propozim Ministrisë së Arsimit, por ende nuk është kthyer kurrfarë përgjigje.

KTV-ja, gjatë tërë ditës, ka provuar të marrë përgjigje nga zyrtarë të Ministrisë, për t’u njoftuar se çfarë do të bëjnë me propozimin e senatit të UP-së, por askush nuk ka dhënë përgjigje.

Ndërkaq, njohësi i çështjeve arsimore, Rinor Qehaja, ka thënë për KTV-në se ky numër do të ishte në rregull, pasi që i bie se po i përkrahim studentët e komuniteteve tjera, por shifra prej 12 % asnjëherë nuk mund të plotësohet.

328 ka qenë numri i propozuar vitin e kaluar për të pranuar studentë nga komunitetet jo-shumicë: boshnjakë, turq, romë, ashkali, egjiptianë dhe kroatë, ndërsa në vitin akademik 2014-2015, 458 studentë të komunitetit joshumicë.

 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...