Published On: 6 Korrik, 2017

Marrëveshja sekrete turko-greko për shkëmbimin e popullisisë së Çamërisë

Marrëveshja e Lozanës 1923- mes Turqisë dhe Greqisë, ka arritur të krijonë një « tram (shkëmbim) » me turqit : 450.000 shqiptar mysliman të Çamërisë kundër 1.450.000 grek të Anadollit perëndimorë që ripopulluan jugun e Epirit jugor (Çamëria e jonë).

Ky shkëmbim, i cili nuk është përmendur kurrë në rrethet e fuqive të mëdha të kohës ose në media, shkoi pa u vënë re. Nga kjo grekët përfituan për ti provuar botës se Jugu i Epirit është e ka qenë vetëm grek dhe ortodoksë dhe jo shqiptarë dhe mysliman. Ky është një krim edhe një farë etnocidi që nuk e mbanë emrin.

Kuvendi i Gjilanit miratoi emrimin e rrugës: "Mërgimtarët e Gjilanit" në shenjë nderimi e falënderimi për kontributin e juaj për Lirinë, Pavarësin dhe Republikën! #Mirësevini n'shpi!
A 5
Loading...
 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Loading...