Published On: 12 Gusht, 2016

Marrëveshja e Ohrit, marrëveshje e dy bricjepërve

Nijazi Muhamedi

-Kush e zgjodhi 13 gushtin 2001 për nënshkrimin e saj?
(nga prapaskenat e Marrëveshjes së Ohrit, 2001)

Partallja politike e quajtur Marrëveshje e Ohrit është një marrëveshje ndërmjet dy bricjepërve-se edhe Ahmeti, edhe L. Georgievski kanë lindur nën këtë shenjë të Zodiakut, si e kishte mësuar pala maqedonase, prandej edhe nënshkrimi i saj, e cila ishte gati që në korrik, nuk mund të bëhej në atë muaj “të zjarrit” ndërmjet dy bricjepërve, por, sipas fallxhores së L.Georgievskit (që asokohe ishte në kabinetin e tij) u paracaktua të nënshkruhej aty kah mesi i gushtit 2001, që të jetë në favor të tij, për arsye se falxhorja e tij kishte parashikimin e “sigurt” se bricjapi i shqiptarëve, pasi e kalon muajin e “zjarrit” me shenjën homologe të tij, përunjet dhe dorëzohet ndaj tij dhe pranon çka t’i thuhet, ishte ky informacion që kishin ca nga gazetarët maqedonas të afërt me këtë “fallxhore” që ishte në kabinetin e Georgievskit.
Edhe pas mbarimit të konfliktit,disa nga “marrëveshjet” nëpër bodrume që i bënte ekipi i tij (“ligji” mbi gjuhët marrëveshjet “koalicionuese, etj, vazhduan të “përfundohen” në gusht.
Ndërkaq, partneri tjetër, Cervenkovski, në vend të “fallxhores”, sikunder përshpëritej nga gazetarët afer tij,konsultohej me nje neuropsikiater te Klinikes se Bardovcit për kohen kur duhej t’i bënte takimet me Ahmetin, gjithnjë duke llogaritur për ta zënë atë në “momentin e ligshtisë së diagnozës së tij” nga Zvicra..!

 

 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...