Published On: 14 Dhjetor, 2015

Manjani: Gjyqësori, i pavarur nëse qëndron mbi sistemin politik

Ka nisur punimet në Tiranë Konferenca Gjyqësore Kombëtare në përfundim të të cilës do të zgjidhen 4 anëtarë për Këshillin e Lartë të Drejtësisë.

Ministri i ri i Drejtësisë, Ylli Manjani gjatë fjalës së tij në Konferencën Gjyqësore Kombëtare deklaroi se vetmja mënyrë për të krijuar një sistem gjyqësor të pavarur është që të krijohet një sistem i pavarur, jo në vetvete por një sistem që të jetë mbi të gjitha sistemet, dhe veçanërisht mbi sistemin politik.

“Gjyqësori duhet të jetë i pavarur, kushtetuta jonë e garanton më mënyrën më të mirë këtë pavarësi.

Por ajo që e bën gjyqësorin të pavarur janë dy: A është e mundur që gjykata të vendoset mbi pushtetin politik? A është e mundur të kemi një gjykatë të besueshme?

Në vizionin tonë pavarësi do të thotë mbi pushtetin politik, kjo do të thotë pavarësi e gjyqësorit. Jo e pavarur e krahasuar me pushtetet e tjera, por mbi pushtetet e tjera”, tha Manjani.

 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...