Published On: 13 Qershor, 2016

Mandati i EULEX-it deri më 14 qershor!

Marrëveshja apo vazhdimi i mandatit të EULEX-it në Kosovë duhet të votohet në Kuvend më së largu deri më 14 qershor.

Kanë mbetur edhe dy ditë deri në përfundimin e mandatit të Misionit të Bashkimit Evropian për Sundimin e Ligjit në Kosovë, EULEX.

Bashkimi Evropian pret që marrëveshja ndërmjet tyre dhe Qeverisë së Kosovës të ratifikohet sa më shpejt në Kuvendin e Kosovës.

Pas këmbimit të letrave në mes të presidentit Thaçi dhe shefes për politikë të jashtme të BE-së, Mogherini, misionit të BE-së për Sundimin e Ligjit në Kosovë (EULEX) Qeveria e Kosovës ia vazhdoi mandatin edhe për dy vjet me mundësi vazhdimi deri në 8 vjet.

Por, për analistët vazhdimi i mandatit të EULEX-it po bëhet për arsye politike, përkundër se do të duhej të fuqizohej në fushën e sundimit të ligjit.
 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...