Published On: 7 Korrik, 2016

Malli i keq nuk shitet pa rrejt!

LDK-ja është bërë si “Fusha e Kualve”

Sinan Kastrati

Almë apo “Lamë”, kur erdhe ti, LDK-në, partinë e të madhit Ibrahim Rugova e bëre “Lamë të drithit” e “Lamë dreqi”.
Në LDK-në, kuajt hamshurë të AAK-së, PDK-së e të Vetëvendosjes ladrojnë si në “Fushën e Kualve” (Fusha e Kualëve, është një fushë e madhe, një livadh i madh, “tokë batallinë”, afër “Ujvarave të Mirushës”, te malet: “Llazet e Bublit”, në mes të fshatrave Turjakë, Panorc, Bubël dhe Dush, afër katundit Sverkë e Gashit. Barinjët e quanim: “Fusha e Kualve” …).
Aty i ladronim kuajt dhe pelat. Vendasit nuk lodheshin shumë, aq më pak [obanët se si duhet thënë “drejt” fjala “kal”, në numrin njëjës apo në numrin shumës, “kuaj”, sipas normave dhe standardeve të rregullave të drejtshkrimit të gjuhës shqipe të vitit 1972, kur u mbajt Kongresi i Dretshkrimit në Tiranë, Shqipëri, prej nga erdhe ti, zonja “Lamë” por i thonë: “kuval”, fjalë nëndialektore, e folme lokale e atij rrethi.
Almë ardhja jote nga “Vetëvendosja(?)” por edhe e zonjave Besa (Gaxherri), nga LDD-ja “Lidhja e Dardanëve”, jo e Dacit, si[ i thoshte ish shefi i “Besës”, e zonjës Teutë Sahat-qija apo Sahat-gjia, nga ”Ora” dhe e zonjës Melihate nga AAK-ja, për mua ishte e pakuptueshme, “e papritshme”, jo e ndershme, më mirë po them, shul-shqip: e turpshme.
Ju, zonja, të katërtat e disa “burra” e sidomos ti znj. “Lamë”, u shitët “lirë” e u bletë shtrenjtë, nga kush tjetër pos nga LDK-ja.
Ju, zonja deputete, të katërtat, erdhët të “fundit” e dolët të parat në listat zgjedhore për deputete të parlamentit të Kosovës.
Ky “rregull” nuk ekziston, në partitë “motra”, në ato parti që LDK-ja, PDK-ja- e AAK-ja e quajnë vehten ”të djathta”, në partitë “e djathta evropiane”.
Këtu, në Suedi, ku unë jetoj më shumë se 24 vjet, ai ose ajo që hynë në punë (sikur ti e “zonjat” tjera që jeni punësuar në LDK), e fundit, del e para nga puna, nëse organizata e zvogwlon numrin e punwtorëve për shkak të harxhimeve të shumta. … nëse duan ta kursejnë buxhetin e shtetit. Këtu, në Suedi duan dhe e bëjnë. Edhe këtu e duan pushtetin, por më shumë shtetin.
LDK-ja tash, ashtu qysh është, blen “mall të lirw”, sikur kur donte të mbyllej tregu në “Pazarin e Rahavecit”, edhe “malli i mirë”, shitej lirë e falej. Atw mall e “blenin” arigjinjët, magjupët e gabelët.

Ata do ta blenin edhe Jakup Krasniqin, Hydajet Hysenin, Mehmet Hajrizin e … Hashim Tha[in e Kadri Veselin e le ta bëjnë LDK-në “lesh e li”.
Por kjo nuk pritet më mirë në LDK-në e tashme, kur në krye të saj është njeriu që kur u propozua dhe u bë kryetar i Prishtinës, “me duar në xhepa”, pa qenë as anqtar i LDK-së.
“Kur të prin i keqi, popullin e ha dreqi”!
LDK-ja është lodhur! Është kërrusur! Është plakur!
Devja për një lëkurë lepuiri e ka l`shu barrën dhe kurrë nuk ia ka ba hallal të zotit sepse magarin ia ka qit me i pri karvanit.
“Merita” kanë të gjithë, kryesia e LDK-së, hisenat e hamitat por, por “merita” ke edhe ti e zonjat Besë, Melihatë e të dy Teutat.
Edhe ju do të merrni medalje e mirënjohje për “merita”!
Suedi

 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...