Published On: 3 Gusht, 2016

Major Ramabaja: Mehmeti kishte zemërgjërësinë, mikëpritjen e bujarinë që secilit nga ne ja ka ëndja

ME RASTIN E TUBIMIT PËRKUJTIMOR NJË VJETORIT PËR KOLEGUN, BASHKËLUFTËTARIN DHE MIKUN TIM ISH MINISTRIN E MBROJTJES TË REPUBLIKËS SË KOSOVËS USHTARAKUN E KARIERËS DHE PROFESIONISTIN E LARTË TË ARTIT DHE DIKTRINËS USHTARAKE AGIM MEHMETIN

Nga. major Nazif Ramabaja
T  E  L  E  G  R  A  M
Të nderuar familjarë, kolegë, miqë farefis, dashamirë dhe pjesëmarrës të këtij tubimi përkujtimor me rastin e ndarjes fizike nga jeta e më të dashurit tuaj dhe timin njeriut, kolegut, ushtarakut, profesionistit të lartë të artit dhe doktrinës ushtarake dhe luftarake zëvendës Ministrit të Ministrisë së Mbrojtjes së Republikës së Kosovës Agim Mehmetit.

Lajmi i papritur për ndërrim jete dhe ndarjen fizike të agimit më erdhi nga shoqja dhe miq të mijë i cili ishte tronditës i pa besueshëm dhe vështirë për tu pajtuar me te por ja që ishim të pa fuqishëm ta ndryshojmë at moment i cili përveq se ishte i hidhur ishte edhe tronditës sepse ne Agimi na la në kohën kur më së shumti patëm nevojë për te.

Sa herë që takohemi dhe tubohemi në kujtim të veprës dhe jetës së Agimit zemra ma ndien dhe mendja ma thotë se jem duke e bërë dhe kryer nji obligim të vogël për nji njeri të madhë sepse vepra e lën pas e bëri të tillë Agimin dhe familjen Mehmeti.

Agimi jo që ishte vetëm oficer i karierës me akademi ushtarake, por ai ishte edhe profesionist i vërtetë i artit dhe doktrinës ushtarake si mësimëdhënes dhe expert në katedren e taktikës ku nëpër duar të tijë kaluar edhe shumë kadet shqipëtar të cilët u shkolluan dhe muarën njohuri ushtarake nga pedagogu i shkëlqyer Agim Mehmeti.

Të nderuar pjesëmarrës të këtij tubimi përkujtimor.

Në karierën e tij ushtarake si oficer i karieres Agimi tregoj shkathësit, aftësitë dhe qëndrimin e tijë të një ushtaraku shqipëtar për qka edhe u hetua, përcoll dhe u burgos së bashku me vëllaun e tij Bajramin, por që su tremb kurrë dhe në momentin e duhur braktisi ushtrinë e cila s´ishte e jona u largua në përendim dhe ju kushtua përgatitjeve për kyqjen në grupet e punës së eprorëve ushtarak për vazhdimin e politikës shtetërore por me mjete tjera duke mos ia përmendur emrin “Luftë”, por që aludonte në thënjen e Makiavellit: “Lufta s´është asgjë tjetër përveq vazhdim i politikës me mjete tjera”.

Edhe pse kishte dëshmitar të cilët dëshmuan rrejshëm në proqesin gjyqësor siq ishte ish kadeti i
tijë Bislim Zyrapi, Agimi këte e tregon me një qetësi por që kurrë nuk tentoi që të hakmirret duke thëne se ka qenë i ri dhe e kanë vërbuar, por që duhet ditur dhe treguar të tjerëve veprimtarinë e tijë antishqiptare.

Si njohës i mirë i taktikës, artit dhe doktrinës ushtarake bashkoi forcat e mendjes dhe dijes me kol. Ahmet Krasniqin, kol. Tahir Zemajn dhe shumë ushtarak të tjerë me iniciativën e tijë bëri përpjekje që të bëhet unifikimi i faktorit ushtarak ku cakton takimin me Ministrin e Mbrojtjes të Republikës së Kosovës kolonel Ahmet Krasniqin dhe përfaqësuesve politik të UCK-së në Osllo me të ciin u takova për here të pare me Agimin në at takim duke më lën përshtypje jashtëzakonisht të lartë si njeri, ushtarak, i qetë i cili nuk fliste shumë por që qdo fjalë e tijë zinte vend dhe u plasonte me nji sinqeritet dhe pëmbajtje të kjartë.

Vyrtytet e Agim Mehmetit, qëndrimin, bisedat, zemërgjërësinë, mikëpritjen dhe bujarinë ja ka ëndja seicilit nga ne bile së paku nji nga këto vyrtyte të jenë pjesë e jona të cilat na i la si dhuratë gjatë kohës sa ishte fizikisht s´bashku me ne por që edhe tash pas ikjes në amshim do e kujtojmë dhe nderojm me epitetin më të lartë veprën e tijë.

Te nderuar miq, bashkëluftëtar dhe dashamirës të kësaj akademie
Agimi ishte protagonistë i shumë ngjarjeve që nga fillimi i viteve të nëntëdhjeta e deri te fillimi i luftes clirimtare dhe bashkangjithes së tijë si institucionalistë dhe pas sajë Agimi dha kontribut të pa zëvendësueshëm në krijimin dhe shtetndërtimin e vendit për Liri, Pavarësi dhe Demokraci slogane të cilat i përkrahëm dhe pranuam nga komandanti i Forcave të Armatosura të Republikës së Kosovës Dr. Ibrahim Rgova.

Agimi jo vetëm se na i la në kujtesë këto gjëra, por ai edhe shkroi pa rreshtur e jo shumë vonë por që para dy viteve botoi librin “E vërteta për FARK-un” autor i së cilit libër ishte vetë Agimi dhe që kishte në plan të botoj edhe pjesën e dytë me të cilën ju drejtua kolegëve për dërgim materiali në mënyrë që libri i dytë të jetë voluminoz dhe gjithëpërfshirës me akter, ptotagonistë të aktiviteteve ushtarake dhe luftarake në kohë dhe hapsirë me nji qëllim të vetëm për ta treguar nji të vërtetë të hidhur dhe demantuar gënjeshtart e kulluara, shpresoj se ky plan i Agimit do të jetësohet dhe pas post mortum të botohet edhe pjesa e dytë.

Edhe pse s´ishte në gjendje jo të mirë shëndetsore gjithmon gjente kohë dhe mënyrë për tu takuar, tubuar, biseduar dhe shëndrru mendimet mes veti si kolegë dhe miqë të respektuar për këte kam porosi përtej oqeanit atlantik nga Amerika e largët që tju përcjell përshëndetjet në shënjë nderimi nga kolegu Imer Ahmetaj.

Në fund më lejoni të them edhe këto fjalë:
Zoti e bekoft agimin dhe veprën e tijë
zoti e bekoftë familjen Mehmetaj
I lehtë i qoftë dheu i Kosovës të cilën aq shumë e deshti.
Major Nazif Ramabaja  03.08 2016

 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...