Published On: 15 Mars, 2016

Lushtaku e Gjukaj sot në Gjykatë

Sami Lushtaku dhe Arben Gjukaj, dhe pesë të tjerë do të ulën sot sërish në karrigen e të akuzuarve për akuzat e Prokurorisë për tenderin milionësh të KEK-ut.

Këtë për KosovaPress e ka konfirmuar edhe avokati i Sami Lushtakut në këtë rast Arianit Koci.

Rasti ka të bëjë me tenderin për sigurimin fizik të objekteve të KEK-ut, vlera e të cilit mbërrinte deri në gjashtë milion euro.

Në këtë rast gjyqësor, Esat Tahiri dhe Milazim Lushtaku akuzohen për veprën penale mashtrim, Driton Pruthi, drejtori i KEK-ut Arben Gjukaj, ish-kreu i OSHP-së Hysni Hoxha dhe Azem Duraku, akuzohen për keqpërdorim të pozitës ose autorizimit zyrtar, ndërsa kryetari i Skenderajt, Sami Lushtaku, akuzohet për shtytje në keqpërdorim të detyrës zyrtare.

Hetimet lidhur me këtë rast kishin filluar më 5 tetor 2012, ndërsa aktakuza ishte ngritur më 16 janar 2015.

Rasti është dërguar edhe në Gjykatën Kushtetuese të Kosovës, pasi që disa nga avokatët e të akuzuarve në këtë rast thonë se janë shkelur të drejtat ligjore të të akuzuarve./KosovaPress/

 

 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...