Published On: 22 Shkurt, 2016

Lumir Abdigjiku, theqafje e shqiptarëve!

Lumir Abdigjiku

Pavarësisht mospajtimeve, çfardo qofshin ato, luftimi i rolit të SHBA-ve në Kosovë është veçse theqafje e shqiptarëve; rrënim i kauzës Republikane. Sot s’mund të ketë akt më jopatriotik se sa kërkesa për mospërfshirje të tyre në shtetndërtimin tonë. Hiç. Asnjë.

Të tjerat etiketime e shfryerje janë pallavra të axhamive jofalenderues, kumarxhive fatesh e rrahagjoksëve fjalëshumë por taktpak. Të tillë ka pasur gjithëherë; do të ketë gjithëherë. Mos mbetsh në ymyt të tyre. Gojëplot në fjalë por këmbëshpejtë në ikje.

Shihni. Këtij vendi të zhytur në hajni, krim e uzurpim, nga kapësit e tanë natyrisht, vetëm ecja në kundërshti me mbështetësit e bashkëkrijuesit e jashtëm të shtetësisë i mungon – për ta përmbyllur knap marrinë; mangut asgjë për budallaki.

Por ta mbajmë të qartë ama, se pa SHBA-në dhe rolin e saj të përditshëm këndej, fatmadh për ne e shpeshëherë dhe të pakuptueshëm për shumëkë, ky vend as s’do të bëhej shtet, as s’do të njihej si shtet, e as do të qëndronte për 8 ditë e jo 8 vjet si shtet.

Dhe është mu për shkak të një roli si ky – bashkëkrijues e fatpërcaktues pra – se pse SHBA-të i japin të drejtë vetes për deklarime. E shohin Kosovën (fatmirësisht) projekt edhe të tyre. Mbi të gjitha, këtë të drejtë përfshirjeje ja japin edhe kosovarët vet. Mos harroni, në secilin matje e vlerësim, ambasada e SHBA-ve mbetet ndër institucionet më të besueshme e më kredibile në Kosovë; madje shumëherë më lartë se partitë politike në vend. Është kështu jo për shkak të nënshtrimit siç pandehin axhamitë shpesh, por për shkak të mirënjohjes që kosovarët kanë ndaj punës së përditshme që ata bëjnë në bërjen e këtij shteti tonë të pabërë.

Për ata që nuk dinë të shohin mes bardh e zi, për ata që përfshirja e ndërhyrja e SHBA-ve u vret syrin, nuk po them se nënshtrimi servil ndaj secilës lëvizje ndërkombëtare është zgjidhje siç na kanë servuar uzurpatorët e hajnat e zënë për bisht tash e sa kohë. Nuk po them as që secili mendim i tyre është i drejtë. Kanë gabime sa s’bëhet më. Mbi të gjitha, nuk po i mbështes kapësit që ju vjen rendi me e mbrojtë Amerikën – mjerë Amerika në paçtë mbetë me u mbrojtë prej tyre. Por po them se gjuha ofenduese e urrejtja në rritje ndaj tyre është marre. Marre e madhe madje!

 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...