Published On: 28 Janar, 2016

Lumezi: Nuk pranoj asnjë lloj ndërhyrje në rastin “Stenda”

Kryeprokurori i Shtetit Aleksandër Lumezi, gjatë takimit që pati me përfaqësues të Federatës Sindikale të Kosovës  ka thënë se nuk do të pranojë kurrfarë ndikimi, ndërhyrje apo tentativa për të penguar punën e Prokurorit të Shtetit në fazën e kryerjes së funksioneve prokuroriale në hetime penale, pa paragjykuar epilogun e hetimeve.

Lidhur me rastin “Stenta” për të cilin kanë filluar hetimet në vitin 2014, ai theksoi se në bazë të provave të siguruara gjatë fazës së hetimeve, prokuroria  ka zgjeruar hetimin edhe për disa të dyshuar të tjerë. Në ketë rast bëhet fjalë për disa mjek kardiolog e jo për të gjithë kardiologët në Kosovë dhe për disa persona juridik, të cilët dyshohen së kanë kryer vepra penale.

Kryeprokurori i Shtetit gjithashtu njoftoi se Prokuroria do të ftoj të gjithë mjekët e dyshuar, që janë të përfshirë në hetime, që të japin deklaratat e tyre, të sqarojnë dyshimet që iu vihen në barrë dhe për të paraqitur mbrojtjen e tyre lidhur me ato dyshime.

Në fund të këtij takimi përfaqësuesit e Federatës Sindikale të Kosovës, falënderuan kryeprokurorin Lumezi, për bashkëpunimin e ofruar, duke shtuar se nuk kanë asnjë interes që të ndërhyjnë në hetimin e këtij rasti dhe presin zhvillimin e hetimeve të drejta nga ana e Prokurorit të Shtetit, transmeton Klan Kosova.

 
Displaying 1 Comments
Have Your Say
  1. gona thotë:

    Profesioni i mjekut që nga koha antike ishte një prej profesioneve më humane. A ka më humane, a ka më njerëzore, a ka më të mrekullueshme dhe më hyjnore se të shpëtosh jetë. Kardiologët tonë, që punojnë në institucione shëndetësore dhe publike të Kosovës, sikurse dhe mjekët tjerë, janë shkolluar, janë ngritur me mund dhe sakrifica nga ky popull i varfër, që ka ndarë nga kafshata e tyre, për t’i shkolluar, për t’i përgatitur që ata të mjekojnë, të diagnostifikojnë, të trajtojnë dhe të kurojnë të sëmurët. Por, sot po del se në mesin e këtyre kardiologëve paska edhe të atillë që e kanë tradhëtuar, e kanë shkelur etikën dhe betimin e Hipokratit, e kanë shkelur Kodin e Odës së mjekëve të Kosovës. Po më çuditë reagimi i kardiologëve të Kosovës dhe greva që ata po organizojnë. Asnjë kardiolog nuk ka reaguar lidhur me kolegët që po hetohen nga prokuroria. Asnjë nga ata nuk ka ngritur zërin për kolegët që janë implikuar në keqtrajtimin, abuzimin dhe korrupsionin me pacientë. Njerëzit që kanë pasur fatin e keq me sëmurje të zemrës tregojnë histori të tmerrshme, tregojnë për abuzimin dhe trajtimin e tyre që nuk ka të bëjë fare me protokollin e përcaktuar lidhur me këtë sëmurje. Kardiologët duhet të jenë ata vetë që duhet të angazhohen për demaskimin, identifikimin dhe mënjanimin e kolegëve të tyre abuzues, matrapazëve, hipokritëve, halldupëve nga radhët e tyre. Në këtë mënyrë mund të kthejnë besimin, etikën, kodeksin dhe respektin ndaj profesionit të mjekut, që fatkeqësisht tani ka rënë në nivelin më të ulët. Kardiologët duhet t’i ndihmojnë prokurorisë se kush janë ata batakçinj e zemërzi që kanë prurë deri në mbyllje dhe bllokadë totale të Klinikës së Kardiologjisë, sidomos të Kardiokirurgjisë. Kush është ai ose ata që klinikave private siç janë EDA, Medicine Hospital dhe Filipi II u kanë garantuar se do t’u dërgojnë pacientë pa kurrfarë kufizimi. Mendoj se problemi qëndron te Ministria e Shëndetësisë dhe te ish ministri Agani, i cili në një kohë më shumë qëndronte në Turqi sesa në Kosovë. Hetimet duhet të zgjerohen edhe jashtë Kosovës. Ishte bërë publike se Ministria e Shëndetësisë kishte blerë 10 mijë stenta, kurse në Kardiokirurgji të Klinikës së Kardiologjisë ishin vendosur vetëm 105 stenta. Kah shkuan stentat tjera? Kur Spitali Medicine dhe Eda publikisht u lavdëruan se kanë bërë stentimin e 4 mijë pacientëve (Hospital Medicine turk) dhe tre mijë spitali EDA, është shumë e qartë se ku kanë përfunduar 9900 stenta që ishin blerë nga buxheti i Kosovës.
    Prokuroria speciale e Kosovës besoj se ka shumë argumente, shumë fakte dhe dëshmitarë që në mënyrë të bindshme akuzojnë matrapazët, korrupsionin dhe të zezat pa asnjë të bardhë të disa kardiologëve dhe zyrtarëve të lartë të Ministrisë së Shëndetësisë.

    Përgjigjiuni
    Pelqej(0) Nuk Pelqej(0)

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...