Published On: 8 Maj, 2016

Lumezi: Në shënjestër të prokurorisë edhe 32 raste të tjera

Kryeprokurori i Shtetit, Aleksandër Lumezi, paralajmëron se aksionet e kësaj jave nuk do të jenë të fundit sa i përket uzurpimeve të pronave publike dhe private.

Numri një i prokurorisë së Shtetit në një intervistë për KosovaPress, paralajmëroi se Prokuroria ka në shënjestër edhe 32 raste të tjera të cilat kanë të bëjnë me vepra penale të krimit të organizuar dhe korrupsionit. Lumezi, me qëllim të mbrojtjes së hetimeve, nuk ka dashur të zbuloj detaje konkrete rreth këtyre rasteve.

 “Nuk mund të iu them se cilat janë rastet tjera, por i kemi disa raste në procedurë penale dhe sapo që të sigurojmë prova për ngritjen e akteve akuzuese ne ato do ti bëjmë publike nëpërmjet dërgimit të tyre në gjykata. Ju thashë se ne i kemi shenjëstruar diku rreth 32 raste. Në 15 raste kemi ngritur akte akuzuese, ndërsa raste të tjera janë në fazën e hetimeve dhe nuk mund të ju them se për cilat raste bëhet fjalë. Ngase, ekziston rreziku se mund të dëmtojmë hetimin, por edhe integritetin dhe dinjitetin e personave të cilët janë në procedurë penale”, deklaron për KosovaPress kryeprokurori i Shtetit, Aleksandër Lumezi.

Ai po ashtu tha se ngritja e aktakuzave të fundit në rastin e uzurpatorëve dhe ato që janë në procedurë, nuk kanë ndonjë lidhje me liberalizimin e vizave. Lumezi tregon EULEX-i është në proces të hetimeve edhe të një rasti që lidhet me privatizimin.

Kryeprokurori i Shtetit, në intervistë për KosovaPress, i pyetur se nëse janë duke u hetuar edhe persona që janë në politikë, siç raportohet së fundi nga burime të ndryshme mediatike për mundësinë e hapjes së hetimeve ndaj ‘peshqve të mëdhenj’, Aleksandër Lumezinuk pranon të bëjë dallime duke mos dhënë edhe detaje dhe emra.

Përndryshe, Prokuroria e Shteti në bashkëpunim me Prokurorinë Themelore në Prishtinë dhe Ferizaj, kishte ndërmarrë të premten një aksion me çka janë liruar disa objekte të uzurpuara. Procedura penale kundër uzurpatorëve do të zhvillohen më tutje pranë gjykatave kompetente.

 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...