Published On: 3 Maj, 2016

Luftë brenda koalicionit, Rama i bllokon 6 projektligje Metës

Duket se aleanca mes PS-së dhe LSI-së nuk po jeton ditët e saj më të qeta. Mësohet se që prej një viti Rama i ka bllokuar Metës jo pak por 6 projektligje të propozuara nga deputetët e LSI-së.

Ndërkaq në total janë 17 ligje që prej shumë muajsh vijojnë të zvarriten në komisionet parlamentare. Kriza e numrave brenda mazhorancës, por dhe përplasjet mes tyre, kanë bërë që shumë ligje të mbeten në harresë, edhe pse një pjesë e madhe e tyre janë depozituar që në fillim të vitit 2015. Bëhet fjalë për shumë ligje të rëndësishme, një pjesë e të cilëve kërkojnë dhe shumicë të cilësuar votash.

Teksa gjatë muajit prill duket se ka lindur një konflikt i ri mes Lëvizjes Socialiste për Integrim dhe Partisë Socialiste, edhe në Parlament marrëdhëniet nuk janë dhe aq fort të mira. Janë plot 6 ligje të depozituara nga deputetët apo ministrat e LSI që nuk po gjejnë dot rrugën e miratimit.

17 ligjet që janë bllokuar në komisione

1. Projektligj “Për një shtesë në ligjin nr. 7850, datë 29.7.1994 “Kodi Civil i Republikës ë Shqipërisë”, të ndryshuar, depozituar më 22/01/2015

2. Projektligj “për disa ndryshime në ligjin nr. 8116, datë 29.3.1996 “Kodi i Procedurës Civile i Republikës së Shqipërisë”, të ndryshuar depozituar nga Majlinda Bregu më 22/01/2015

3. Projektligj “Për disa shtesa dhe ndryshime në ligjin nr. 8738, datë 12.02.2001, “Kodi Rrugor i Republikes së Shqipërisë” i ndryshuar, depozituar nga Spartak Braho më 12/02/2015

4. Projektligj “Për sistemin e depozitës për menaxhimin e mbetjeve në Republikën e Shqipërisë”, depozituar nga Ministria e Mjedisit më 09/02/2015

5. Projektligj “Për disa ndryshime në ligjin nr. 9584, datë 17.7.2006, “Për pagat, shpërblimet dhe struktura të institucioneve të pavarura kushtetuese dhe të institucioneve të tjera të pavarura, të krijuara me ligj”, të ndryshuar”,depozituar nga Eduart Shalsi më 09/04/2015

6. Projektligj “Për një shtesë në ligjin nr. 152/2013 “për nëpunësin civil”, të ndryshuar, depozituar nga Eduart Shalsi më 09/04/2015

7. Projektligj “Për sistemin e vlerësimit të veprimtarisë së gjyqtarëve në Republikën e Shqipërisë”, depozituar nga Ministria e Drejtësisë më 15/05/2015

8. Projektligj “Për disa shtesa dhe ndryshime në ligjin nr.8328, datë 16.4.1998, “Për të drejtat dhe trajtimin e të dënuarve me burgim dhe të të paraburgosurve”, të ndryshuar, depozituar nga Ministria e Drejtësisë më 07/09/2015

9. Projektligj “për disa ndryshime dhe shtesa në ligjin nr.10253, datë 11.3.2010, “Për gjuetinë”, të ndryshuar, 13/11/2015

10. Projektligj “Për disa ndryshime dhe shtesa në ligjin nr. 9640, datë 9.11.2006, “Për Dhomat e Tregtisë dhe Industrisë”, të ndryshuar, depozituar më 02/12/2015

11. Projektligj “Për Administrimin e fondit pyjor dhe kullosor kombëtar në Republikën E Shqipërisë”, depozituar më 27/11/2015

12. Projektligj “Për disa shtesa dhe ndryshime në ligjin nr. 9355, datë 10.3.2005 “Për ndihmën dhe shërbimet shoqërore”, depozituar më 23/12/2015

13. Projektligj “Për mbrojtjen e sinjalizuesve”, depozituar më 18/12/2015

14. Projektligj “për disa shtesa në ligjin nr. 112/2013, datë 04.04.2013 “Për dekoratat, titujt e nderit, medaljet dhe titujt vendore të nderit në Republikën e Shqipërisë”, të ndryshuar, depozituar nga Mesila Doda më 18/12/2015

15. Projektligj “për disa shtesa në ligjin nr. 112/2013, datë 04.04.2013 “për dekoratat, titujt e nderit, medaljet dhe titujt vendore të nderit në Republikën e Shqipërisë”, të ndryshuar, depozituar nga Edi Ram e Taulant Balla më 17/12/2015

16. Projektligj “Për shërbimin e provës”, Ministria e Drejtësisë, depozituar më 12/01/2016

17. Projektligj “Për zejtarinë në Republikën e Shqipërisë”, depozituar më 12/01/2016

 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...