Published On: 28 Dhjetor, 2015

Lufta që nuk u bë! Korrupsioni dhe deklarimi i pasurive të rrejshme mbetën nën hije

“Kjo për arsye se gjykatat fare pak ose hiq nuk i kanë shqyrtuar lëndët e mosdeklarimit ose deklarimit të rrejshëm të pasurive ku sipas kodit penal cilësohen si vepra penale”, vlerëson Demhasaj.

Drejtori i Agjencisë Kundër Korrupsionit Hasan Preteni, thotë se formularët e politikanëve të përzgjedhur me short, për t`iu hetuar pasuria janë në fazën e fundit të kontrollit. Sipas tij, nuk mungojnë as rastet e deklarimit të rrejshëm të pasurisë me të cilat po merren prokuroritë kompetente.

“Agjencia është duke e realizuar misionin e vet,jemi ne fund te vitit dhe ne përfundim te realizimit te obligimeve qe i kemi komfor Ligjit,te gjithë formularët e atyre qe janë përzgjedhë me shorte janë kontrolluar apo janë ne fazën e fundit te kontrollit, ka raste te deklarimit te rrejshëm dhe këto raste i kemi përcjellë ne prokuroritë kompetente, numrin e sakte te tyre mund te publikojmë vetëm ne Raportin e Punës për vitin 2015, afati ligjor është 31 marsi 2016”, thotë Preteni për “Bota sot”.

 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...