Published On: 6 Shtator, 2016

Lufta e pandershme brendashqiptare “patriot” – “tradhtar”

Për ta theksu “patriotizmin” (e gjithmonë rrehet gjyks e theksohet ajo veti që nuk është ) e tyre, “patriotët” ‘identifikojnë’ apo shpikin “tradhtar” si mënyrë (mbi)jetese e pandershme politike, ekonomike, uzurpuese etj.

Shkruan: Shpetim Hajdaraj

Qëllimi kryesor apo gjithë energjia e tyre është lufta e brendshme dhe etiketimet e atyre që nuk mendojnë si ta , sepse nëse nuk mendon si ta etiketohesh “tradhtar”. Prej që e mbaj mend, tjetër luftë (idesh përparimtare psh) brendashqiptare s’kam pa, veç kush po e fiton primatin cili është ma “patriot” se tjetri. Para lufte, gjatë saj dhe nja 3-4 vite pas lufte akuzohej Ibrahim Rugova dhe LDK-ja si “tradhtare”, madje vriteshin një nga një me listë kuadrot e saja politike e ushtarake nën maskën e “patriotizmit”.

(Paramendo?) U vranë “tradhtarët” Ahmet Krasniqi, Enver Maloku, Xhemail Mustafa, Haki Imeri, Smajl Hajdaraj, Shaban Manaj, Ismet Rraci, Tahir Zemaj e qindra të tjerë. Që të gjithë institucionalistë dhe me funksione publike të votuar po nga ky popull që thirreshin “patriotët” vrasës. Të gjithë u vranë “në emër të popullit”- veti kjo stalinisto-enveriste si formë për ardhje në pushtet.

Me siguri kjo luftë ka qenë mijëra vjeçare më parë e duket fatkeqësisht që do të vazhdojë edhe mijëra të tjera, pasi e gjejmë të thënë para afro 100 viteve nga Noli apo Konica (nuk po më kujtohet për momentin cili): “Këtu vëlla brenda natës patrioti bëhet tradhtar e tradhtari patriot, këtu vëlla se njeh qeni t’Zot’ne”. Edhe sot e kësaj dite, vazhdon kjo luftë në forma pak më tjera, pak vërehen njerëz që mbrojtjen e Shtetit të krijuar me aq shumë mund e sakrifica, integritetin territorial etj., duhet dhe e kanë obligim që ta mbrojnë institucionet e Shtetit e që i bie Ushtria, Policia etj., -që paguhen për këtë punë. Ekzistojnë prap tendenca që fatin tonë ta marrin në dorë klane apo individë me muskuj, “patriotë” në mënyrë që pastaj ta sundojnë e vrasin palën tjetër që nuk mendojnë si ta, vetëm në këtë mënyrë e gjejnë veten. Na keni lodhë.

Sot s’po na duhen asnjëra “palë”, po kërkojmë njerëz të ndershëm që punojnë e bëjnë punë të vogla, por të përditshme që ky vend e kjo shoqëri ta jetojë një jetë ma të dinjitetshme. Shteti i Kosovës pastaj forcohet vetvetiu.

 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...