Published On: 12 Janar, 2016

Lubonja: Reforma Rama, grusht shteti dhe puç kushtetues

  • Nga Fatos Lubonja

“Një reformë ku Rama po kërkon legjitimitetin përmes mbështetjes së diplomatëve amerikanë dhe europianë” kështu thotë Lubonja për atq që e quan pa frika si një grusht shteti.

Sipas shkrimit të tij të sotëm, i cili duket se i ka bërë një studim thelbësor ndryshimeve që propozohen dhe vërejtjeve për to, reforma që po propozohet përfaqëson një kapje nga pushtetit aktual i sistemit të drejtësisë.

Sipas Lubonjës në Shqipëri ka shumë pak njerëz të pamilitantizuar të cilëve mund tu besohet lënia në dorë e fateve të drejtësisë. Dhe këtë rrezik ai e sheh në nismën për të ngritur një Komision të Pavarur Kualifikimi që do të kryejë verifikimin e pastërtisë së gjyqtarëve dhe prokurorëve nën mbikqyrjen e një Misioni Ndërkombëtar Monitorimi.

Kjo shpikje e cila merret nën arsyetimin se drejtësia shqiptare ndodhet në gjendje të jashtëzakonshme (In cauda venenum) është çelësi për të kapur sistemin e drejtësisë sipas Lubonjës.

Po kush do ta zgjedhë Inkuizitorin e Madh të Kualifikimit?

Këshilli i Ministrave, me një fjalë e njëjta dorë. Apo kuvendi me 3/5? Po vëzhguesit e huaj kush i miraton pas propozimit që bën Komisioni ndërkombëtar?

Reforma në Drejtësi krijon kushtet e një gjendje të jashtëzakonshme, e një grushti shteti ku lind nevoja e organeve me fuqi të jashtëzakonshme derisa të konsolidohet pushteti i puçistëve“, shkruan Lubonja për Panorama.

Ai shton se Edi Rama përmes diktaturës së urgjencës kërkon te legjitimojë një reformë me vulën e ndërkombëtarëve nga një parti e përbërë nga banditë dhe kryebanditë të vjetër, që sipas tij sot duhet të ishin në bankën e të akuzuarve.

Lubonja e mbyll analizën duke thënë se nëse ndërkombëtarët që e mbështesin këtë reformë antidrejtësi nuk janë nën presionin e lobingjeve të Ramës, duhet t’i japin përgjigje pyetjes nëse kjo reformë mund të kryhet nga një parti dhe një kryetar që e mbushi parlamentin me kriminelë. Lapsi.al.

Loading...
 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Loading...

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...
Loading...