Published On: 24 Shtator, 2016

LR-PDSH: Kasami, shqiptarët i quan “myslimanë sllavishtfolës”

 

  • Reagimi i Lëvizjes për Reforma – PDSH
  • Për hir të korrektësisë dhe të vërtetës, nuk munda të lexoj dhe mos të reagoj ndaj deklaratës skandaloze dhe fyese që kryetari i Lëvizjes Besa, Bilall Kasami e bëri në një media nga Kosova, për shqiptarët e Llabunishtës, Podgorcës, Oktisit dhe Borovecit.

Të emërtosh shqiptarët më të përvuajtur në ish Jugosllavi dhe tani në Maqedoni, si “myslimanë sllavishtfolës”, përveçse është skandaloze dhe fyese është edhe emërtim racist dhe poshtërues.

I nderuar z. Bilall Kasami, e nderuara Lëvizja Besa!

Ne jemi shqiptarë ashtu si edhe ju. Llabunishta, Podgorca, Oktisi dhe Boroveci kanë qenë dhe do të jenë shqiptare edhe pas shumë përpjekjeve të strukturave sllavo-shtetërore, për ta shuar ndjenjën e përkatësisë kombëtare të këtyre qytetarëve.

Në qoftë se nuk e keni ditur, po ua tregoj se banorët e kësaj ane, dhunshëm kanë qenë të detyruar të mësojnë në gjuhë maqedonase dhe iu është ndaluar të flasin gjuhën amtare, Gjuhën Shqipe. Të njëjtën gjë po e bëjnë sot VMRO dhe BDI-ja me nxënësit shqiptarë të Podgorcit edhe pse ministër i arsimit është shqiptar.

Ka qenë tendencë dhe agjendë e partive maqedonase që shqiptarët e kësaj ane ti trajtojë herë si sllavo myslimanë, herë si maqedonas myslimanë e herë si torbeshë.

I nderuar z.Kasami, Struga ka kryetar komune shqiptar, për tre mandate radhazi vetëm falë banorëve të këtyre fshatrave që ju i referoheni me atë emërtim. Struga do të ketë kryetar shqiptar për aq kohë sa do të ekzistojnë Llabunishta, Oktisi, Podgorca dhe Boroveci.

Sa për kujtesë, veç Llabunishta ka nxënës shqiptarë aq sa kanë të gjitha shkollat tjera të komunës së bashku.

Kanë dashur dhe insistuar të na asimilojnë, por nuk e kanë bërë dot, sepse ne kemi qenë dhe do të mbetemi pararoja e shqiptarizmit në Strugë.

Për fund, nderi i vetëm dhe më i vogël që ju Bilall Kasami mund t’jua bëni këtyre shqiptarëve, më të vuajtur dhe përndjekur gjatë një shekulli në Maqedoni, është që t’iu kërkoni falje dhe të tërhiqni deklarimin Tuaj për to.

Abdulla Qazimoski, Lëvizja për Reforma – Dega, Strugë

 

 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...