Published On: 19 Qershor, 2016

Lojë e pamoralshme me ardhmërinë e fëmijëve

 

Lirim Gashi

Gjendja e përgjithshme në Kosovë do të duhej t”i nënshtrohej një ekspertize të fundamentuar shkencore që do të bazohej në rigorozitetin analitik shkencor e që do të zhvishej (sikur patriotët e Parisit) nga djallëzitë dhe manipulimet oportuniste të politikës ditore. Ekspertiza mund të sjellë diagnozë dhe terapi precize vetëm nëse realizohet nga ekspertët vendor e ndërkombëtar që posedojnë integritet të lartë moral dhe kompetencë të fundamentuar shkencore në të gjitha sferat esenciale shkencore dhe shoqërore e mundësisht që nuk janë të anëtarësuar në asnjë parti politike. Situata në Kosovë është tejet serioze prandaj kërkon qasje serioze sepse gjithçka tjetër do të ishte tallje me fatkeqësinë e viktimave të saj. Ekspertiza nuk mund të bëhët nga gjithkush dhe gjithkund dhe as gjatë rrugëtimit prej dhomës së ditës në banjo siç e kanë zakon shumica e pseudo analistve tanë, tashmë të dëshmuar si sharlatan të braktisur nga të gjitha predispozitat relevante për ta përshkruar problematikën komplekse e lëre më për të dhënë ide konstruktive për sfidimin e saj. Qasja e deritanishme ndaj problemeve komplekse te ne i gjason një gare maratonike të kalibrit eksperimental me pjesmarrje të lejuar për gjithkënd dhe gjithkund dhe pa parakushte dhe kritere. Në këtë lojë të pamoralshme me ardhmërinë e fëmijve tanë pjesa dërmuese e garuesve janë përfaqësues të interesave të ngushta klienteliste, partiake, fisnore dhe klanore qëllimi primar i të cilëve është etablimi i pikëpamjeve të tyre avanturiste në arkitekturën shtetndërtuese. Kësaj armate sharlatanësh që shkëlqenë në të gjitha parametrat negativ fatkeqësisht i janë bashkangjitur edhe njerëz me bagazhë të mjaftueshme intelektuale duke e reduktuar kësisoji veten (me apo pa vetëdije) në shërbëtor dhe njëkohësisht lokomotivë që e tërheqë Kosovën drejtë titanikut kolektiv sepse diagnozat e gabuara sjellin terapi të gabuar, ndërsa terapia e gabuar mund të përfundoj fatalisht për një pacient të brishtë siç është Kosova.

 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...