Published On: 16 Mars, 2016

Lobi Euro-Atlantik Shqiptar edhe në Norvegji

Pas themelimit të Lobit Euroatlantik në Gjermani, tashmë sikur  lëshoj kushtrimin dhe mesazhin   e bashkimit, solidaritetit, aktivitetit, vullnetit dhe riorganizimit të Mërgatës Shqiptare. Bashkimi ynë kur u krijua e shpallëm “Shqipërinë e pavarur”, po ashtu derisa ishim të përçarë, Kosova mbeti nën okupimin serb, atë moment që u bashkuam edhe u pavarësuam. Kosova nuk do të ishte shtet i pavarur dhe i lirë nëse nuk ishte Lobi shqiptaro-Amerikan. Këtë më së miri e kanë kuptuar mërgimtarët edhe të Evropës. Në saje të bashkimit të të gjitha forcave vepruese, po punohet gjithkund në Botë. Një operim aktual e bëri me një vendosmëri unike edhe mërgata e madhe në Skandinavi, pikërisht në kryeqytetin e Norvegjisë në Osllo që datën  19.03.2016 zgjodhi datën qe edhe atje te themelohet dega e Lobit-Euro-Atlantik Shqiptar.

Prandaj pa hezituar ne komisioni për media në emër të këshillit organizativ për publikun lëshojmë këtë:

lobi234                        

                              Ftesë

  Të nderuar qytetarë, të komunitetit shqiptarë, të nderuar mërgimtarë, intelektual, krijues, dhe artdashës të kulturës dhe artit shqiptar, biznesmen, veprimtar, shoqata, klube dhe organizma të vlerave tona kombëtare, me vendbanim dhe punë të përkohshme apo të përhershme në shtetin e Norvegjisë, ju bëjmë thirrje njëzëri që t’i bashkëngjitni thirrjes tonë për këtë takim sa madhështor, po edhe kombëtar, human dhe shumë i nevojshëm me sa vijon:

Ftojmë  të gjithë qe të jeni pjesë  themelimit  të Lobit Euro-Atlantik Shqiptar-LEASH-it. -Ftojmë të gjithë bashkatdhetarët, që të marrin pjesë në themelimin e Lëvizjes “Lobi Euro-Atlantik -Shqiptar”, Dega në Oslo. Ne këshilli iniciativë  me një theks të veçantë thërrasim të gjithë mërgimtarët, veprimtarët dhe shoqatat që veprojnë në shtetet skandinave si në Suedi, Danimarkë dhe Finlandë, që t’i themelojnë sa ma parë degët e veta. Lobi Euro-Atlantik Shqiptar, ka për qëllim ta bashkojë gjithë mërgatën shqiptare anekënd botës, në një frymë të re, e cila do t’u shërbejë gjithë shqiptarëve kudo në botë në fushën ekonomike, kulturore, sociale dhe në sektorë të gjithëmbarshëm në interesin shoqëror. Tu rikujtojmë se kemi një mërgatë të fuqishme dhe lokomotivë për interesin gjithëkombëtar në dimensionet Lobi me shtetet amë dhe kudo që janë shqiptarët. Do të jemi edhe ma të fuqishëm, po erdhe edhe ti. Ardhja jote krijon bashkimin. Pa dyshim se bashkimi krijon forcën, andaj mos hezito hynë në betejë drejt aspiratave tona shekullore për interesin e familjeve dhe fëmijëve tanë. Atdheu, koha, historia, momenti  po na thërret që të kaluarën ta kujtojmë si një fazë të hidhur dhe të përçarë, po tani është koha që ti të jesh, ai që kollitesh pranë djepit kombëtar shqiptar nëpërmjet Lobit të betejave të zhvillimit, ndërtimit dhe rritjes së vlerave tona kombëtare pran kombeve botërore. Qëllimi parësor i Lobit është të zhvillojë aktivitete mbarë kombëtare në fusha të caktuara, që kanë influencë dhe frymë kombëtare për ardhmërinë e brezave që po i lëmë pas…

Prandaj Platforma e themelimit të Lobit Euro-Atlantik Shqiptar, dega në Oslo do të bëhet me 19 mars 2016, e cila do të përmbajë  këto pika të rendit të ditës:

  1. Njoftimi rreth rëndësisë së themelimit të Lobit
  2. Zgjedhja e kryesisë me këto komisione
  3. Komisioni statusorë
  4. Komisioni për kulturë dhe sport
  5. Komisioni për marrëdhënie me publikun
  6. Komisioni për çështje humanitare

-Për fund ju urojme udhëtime te këndshme të gjithë mërgimtarët, nga e cila bashkimi dhe pjesëmarrja e juaj do të lënë gjurmë  në mbështetje për një Rilindje se re Kombëtare.

Kontakti në numrat telefonit: 0047-92814128

ose në e-meil adrese: x-ahmeta@online.no

Informim i këshillit dhe grupit të mediave nga LEASH-rë

 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...