Published On: 3 Mars, 2016

Llogaritë e rreme në “Facebook”, tani do të dilni para ligjit

Njerëzit që vazhdimisht kanë rënë pre e profileve të rreme tashmë mund të jenë më të qetë personat që u kanë hpur llogari false mund të dalin para ligjit dhe do të përballen me akuza penale.

Njerëzit që përdorin llogari në mediat sociale në emër të të tjerëve dhe për më tepër i keqpërdorin ato duke ngacmuar apo sulmuar të tjerët do të përballen me ligjin.

Sipas Shërbimit të Prokurorisë kjo dëmton reputacionin dhe i turpëron njerëzit  në mënyrë të padrejtë. “Në disa raste informacioni mund të përhapet në atë mënyrë sa të bëhet i besueshëm që është shpërndarë nga vetë përdoruesi real”, thanë autoritetet.

Sipas autoriteteve rregullat e reja janë një përgjigje për të luftuar krimin online, pasi po përhapet masivisht.

 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...