Published On: 1 Shkurt, 2016

Llogaria e pambuluar për shtatoren e Sali Çekajt

Me 25.05.2001 është ngritur një Këshill për ngritjen e Shtatores së Sali Çekajt nën drejtimin e Vesel Lekajt, si dhe nënkëshillat për Gjermani dhe Zvicër. Për Gjermani këshilli përbëhej nga Shaban Bobaj, Zymer Lulaj, Osman Ferizi, Agim Kameraj, Esat Balaj, Fazli Gashi, Nikoll Skeli, Hazir Krasniqi, Donika Gervalla, Emrush Lokaj, Sylejmon Kollqaku, Shpend Shala, ky këshill nuk hapi konto të veçantë nga fakti që Sali Çekaj kishte qenë drejtues, dhe truri i Degës së LDK-së për Gjermani. Pas përfundimit të këtij aksioni, sipas raportit që e jep Zymer Lulaj thotë që janë tubuar shuma prej 37.433 euro, nga kjo shumë në Kosovë kanë shkuar vetëm 25.000 euro, pra shuma e mbledhur prej 12.433 euro kurrë nuk u paguan. Disa herë është premtuar nga Zymer Lulaj, i cili e kishte raportin dhe i cili gjithherë thoshte që Hafizi do ta dërgoj pjesën e mbetur. Kontrata që është bërë në mes të skulptorit Xhavit Lokaj dhe Këshillit për ngritjen e shtatores ka qenë 80.000 DM, forma e pagesës në katër këste. Ndërsa, nga Këshilli i Zvicrës kanë hyrë këto shuma: 11.220, 2.112, 12.500, 25.00, 382 dhe 250 euro. Ndërsa, mjetet që kanë shkuar nga Gjermania jashtë kontos janë këto shuma: 875 euro, aktivi i LDK-së, Karlsruhe, 4650-Aktivi i LDK-së për Köln, 2.275 euro – Klubi “Kaçaniku” në Köln, Aktivi i LDK-së për Pfaffenhofen – 1300 euro, dega e LDK-së për Nju Jork 16.867 euro, dega e LDK-së për Beneluks 2.500 euro, nën Këshilli për Gjermani – 13.000 euro. Unë në një takim që kishim me ish Ministrin, deputetin Fatmir Rexhepi ai thotë që unë i kam dhënë 5000 euro për shtatoren e Sali Çekaj dhe ato mjete nuk janë të evidentuara askund dhe me plotë të drejtë dyshoj që ato janë përvetësuar nga menagjuesi i kontos së Degës. Janë edhe individ të tjerë që janë deklaruar që kanë kontribuar, por emrat e tyre nuk figurojnë fare në listë. Unë i kam bërë një kërkesë kryesisë së Degës së LDK-së ku kryetar ishte z.Hazir Krasniqi, por nuk kam marrë përgjigje sepse ata nuk ishin të bënin fare me mjete dhe as qasje në konto, atë e kontrollonte menagjuesi Hafizi, atë kërkesë për sqarime e kam kërkuar me dt. 29.06.2004.

Osman Ferizi

 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...