Published On: 2 Nëntor, 2016

Llapi bëhet me Spital të Përgjithshëm

Kryetari i Komunës së Podujevës, Agim Veliu, ka pritur në një takim ministrin e Shëndetësisë, Imet Rrahmani, i cili i dorëzoi kryetarit Veliu vendimin për themelimin e Spitalit të Përgjithshëm në Podujevë.

Në takimin e sotëm mes zyrtarëve komunalë e ministrorë, është biseduar për hapat që do të ndërmerren për funksionalizimin e Spitalit të Përgjithshëm në Podujevë, pas vendimit për themelimin e tij.

Me këtë rast, ministri Rrahmani në mënyrë simbolike i ka dorëzuar vendimin për themelimin e Spitalit të Përgjithshëm në Podujevë.

Veliu tha se në bazë të vendimit të Kuvendit Komunal të Podujevës, ministri i Shëndetësisë, duke përfillur edhe procedurat ligjore, javën që shkoi ka marrë vendim për themelimin e Spitalit të Përgjithshëm në Podujevë.

“Pa dyshim se Themelimi i Spitalit të Përgjithshëm në Podujevë do të krijojë lehtësira për qytetarët tanë, të cilët për t’i marrë shërbimet e ndryshme mjekësore, deri më tani i janë drejtuar Qendrës Klinike Universitare të Kosovës”, tha Veliu.

Kryetari i Komunës tha se bashkë me ministrin e Shëndetësisë diskutuan për modelitetet dhe hapat që do të ndërmerren në funksionalizimin e Spitalit të Qytetit në Podujevë.

Ministri i Shëndetësisë, Imet Rrahmani, tha se vendimi për themelimin e Spitalit të Përgjithshëm në Podujevë është marrë duke iu përgjigjur vendimit të Kuvendit Komunal të Podujevës për themelimin e këtij institucioni, që do të ofrojë shërbime sekondare shëndetësore.

“Themelimi i këtij spitali do të thotë shumë për ngritjen e kapaciteteve shëndetësore dhe që ato të jenë sa më afër qytetarëve të Rajonit të Llapit”, tha Rrahmani.

Lidhur me funksionalizimin e Spitalit të Përgjithshëm në Podujevë do të krijohet një grup punues i përbashkët i Komunës dhe Ministrisë, i cili do të përcaktojë dinamikat dhe objektivat e shërbimeve që do të ofrojë ky institucion shëndetësor.

Ministri tha se në këtë spital qytetarët do të mund të marrin shërbime pediatrike, internistike, gjinekologjike, kirurgjike dhe emergjenca.

Veliu dhe Rrahmani thanë se shërbimet e para në Spitalin e Përgjithshëm në Podujevë, qytetarët do të mund t’i marrin gjatë vitit 2017.

A 5
Loading...
 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Loading...