Published On: 22 Janar, 2016

Llalla: Të forcojmë bashkëpunimin me policinë

Prokurori i Përgjithshëm Adriatik Llalla, kërkon forcim të bashkëpunimit me policinë. Gjatë analizës në Prokurorinë e Shkodrës, Llalla e vuri theksin te numri i lartë i procedimeve të pezulluara ose të pafilluara.

“Të gjitha prokuroritë kanë të përbashkët numrin e lartë të procedimeve të pezulluara ose të mosfilluara. Është e qartë që rastet e pezullimit dhe mosfillimit, kanë të bëjnë me mungesën e zbulimit të autorëve nga agjencitë ligjzbatuese ose nga cilësia e referimeve të veprave penale. Por po e përsëris porosinë që kam përcjellë edhe në analizat e tjera. Na takon ne si prokurorë për të realizuar koordinimin ndërmjet institucioneve ligjzbatuese, me qëllim që informacioni i tyre të përpunohet në mënyrë të tillë që të shërbejë për ngritje akuzash”, tha Llalla.

Kreu i Prokurorisë së Përgjithshme u ndal në mënyrë të veçantë në rastin e vrasjes së dy turistëve çekë, për të cilin vlerësoi zbardhjen e shpejtë.

“Analizën vjetore këtu dëshiroj ta nis me vlerësimin për zgjidhjen e shpejtë ligjore të Prokurorisë së Shkodrës për një rast tragjik që ndodhi në vitin 2015, pikërisht vrasjen e dy turistëve çekë në zonën e Dukagjinit. Hetimet e shpejta dhe vendosja para përgjegjësisë ligjore të autorit të asaj vepre penale që shkaktoi me të drejtë revoltë qytetare, ishte një detyrim i të gjithë shtetit, si edhe një formë ndjese për atë krim që cenonte mikpritjen dhe humanizmin shkodran, por edhe të shqiptarëve në përgjithësi”, tha Llalla.

 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...