Published On: 6 Shkurt, 2016

Lisa Milicaj dhe Jacqueline Kapaj-Vieira, nominohen për çmimin e vitit

 

“Women of the Year – Gruaja e Vitit”, ndanë edhe dy çmime tjera; “Mothers of the Year – Nëna e Vitit” dhe çmimin “Teacher of the Year – Mësuesia e Vitit”, ku për çdo vjet vlerson suksesin, kontributin e këtyre zonjave shqiptare në SHBA, sidomos ato në integrimin në shoqërinë Amerikane.

Beqir SINA
NEW YORK – Lisa Milicaj dhe Jacquiline Kapaj – Viera janë nominuar për çmimin e vitit “Women of the Year – Gruaja e Vitit – 2016”, dhe çmimin “Teacher of the Year – Mësuesia e Vitit”, nga Organizata e Gruas Shqiptare ne Amerike – “Motrat Qiriazi”.
Një çmim dinjitoz, ky që ju ndahet disa nga grave shqiptarë nga më të suksesshmet në komunitet.
Kjo organizatë me çmimin e vitit “Women of the Year – Gruaja e Vitit “, ndanë edhe dy çmime tjera; “Mothers of the Year – Nëna e Vitit” dhe çmimin “Teacher of the Year – Mësuesia e Vitit”, ku për çdo vjet vlerson suksesin , kontributin e këtyre zonjave shqiptare në SHBA, sidomos ato në integrimin në shoqërinë Amerikane.
Këtë çmim  “Women of the Year – Gruaja e Vitit “, më parë e kanë marrë -VERA MJEKU – (2014)-MERI KIRKA  (2013)-ANILA CONIKU  (2012) –  LIDIA UJKAJ  (2011) – ANGJELINA NIKA  (2010) – DONIKA BARDHA  (2008) – ALBANA MELYSHI LIFSCHIN  (2007) – JANE CHRISTOS  (2006) – ALBANA ORGOCKA  (2005) – NORA PRAPANIKU  (2004) – RITA SALIHU  (2003) – ROSE DOSTI (2002) – ROSE BLACK (2001)
Ndarja e çmimeve të vitit, bëhet më rastin e festës Dita e Nënës, dhe atë Dita e Mësuesit, në komunitetin shqiptarë 7 dhe 8 Marsin, në qytetin e Nju Jorkut.
Doktoresh Ana Kohen – e cila është edhe Presidente e Organizatës së Gruas Shqiptare në Amerike – “Motrat Qiriazi “, në mesazhin e saj – thotë “Ne shpresojmë që të jetë porta e hapur që do të hapë rrugën për suksesin tuaj. Së bashku jemi më të forta, më të frymëzuara, dhe më efektive. Ne shohim vetëm përpara për të punuar me ju.”
Shqiptaro-amerikanja Lisa Milicaj – fituesia e çmimit për vitin 2015, ish-këshilltarja bashkiake në kantonin Pleasant Valle – Plisënt Valley, të New York-ut, është një nga figurat femërore më të spikatura të diasporës në SHBA, këto vitet e fundit.
Ndërkohë, ajo është e kudogjendur në aktivitetet që zhvillon diaspora jonë në SHBA.
Ajo është edhe një prej fituesve të vlerësimit në projektin “Albanian American Success Story”, një libër prestigjoz ky që përfshiu 150 shqiptarët më të suksesshëm në SHBA, për vitin 2014.
Lisa, vitin e kaluar nga organizata Rrënjët Shqiptare, u shpall “Grand Marshall” i Paradës 2015 në New York.
Bukuri shqiptare e shkolluar dhe e kultivuar në vendin e lirisë, ajo është e suksesshme dhe natyrisht krenari për komunitetin shqiptarë, thekson shtypi shqiptarë.
Afaristja e suksesshme, dhe ish- Këshilltarja bashkiake është vajzë e dy emigrantëve nga Kosova dhe ka bërë histori duke qenë një nga gratë e rralla shqiptare të përfshira në politikën amerikane.
Ajo ka biznesin e saj të suksesshëm, një agjensi sigurimesh në pronat e patundshme, të cilën e drejton vetë prej disa viteve me shumë sukses në postin e Presidentes, e cila quhet “First Insurance Agency Inc”.
Prindërit e Lizës erdhën në SHBA rreth 45 vjet më parë, po ndonëse e lindur këtu, Lisa flet shqip dhe është aktiviste e njohur në komunitet.
Kurse, Jacqueline Kapaj-Vieira – është mësuese në New York.
Ajo së bashku me disa mësuese shqiptare në komunitet, ka themeluar edhe Shoqatën e Edukatorve-Mësueseve Shqiptare – Albanian American Educators Association – për të lehtësuar rrjetëzimin midis arsimtarëve, profesorëve, kunsolureve dhe udhëzesve me prejardhje shqiptare në fushën e arsimit.
Ajo ka thënë për shtypin lokal se “Mendova se do të ishte mirë që të përpiqemi për të formuar një komunitet, ku ne mund të vijmë së bashku, të gjitha mësimdhënset shqiptare në New York, që të ndajnë informacione, në rrjetin tonë dhe mbajmë gjallë trashëgiminë tonë, shqiptare”, thotë Kapaj-Vieira. Duke shtuar se :”Qëllimi, i kësaj organizate të mësuesve shqiptare në Nju Jork,  është për të krijuar një rrjet profesional për edukatorët shqiptaro-amerikan dhe për të ndarë njohuritë arsimore, për të ndihmuar studentët dhe për të arritur sukses,  të punojmë së bashku për të krijuar një mjedis për mbështetje profesionale dhe sociale”, shprehet Kapaj-Vieira.
Jacqueline Kapaj-Vieira, punon si një drejtore asistent në Akademinë e Lidershipit në Fordham për Biznes dhe Teknologji.
Ajo është veterane e arsimit në Nju Jork, mbasi ka mbi 25 vjet në mësimdhënie.
 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...