Published On: 19 Mars, 2016

Ligji për Prishtinën miratohet në vjeshtë (Video)

  • Neni 13 i Kushtetutës së Kosovës parasheh që kryeqyteti i saj, Prishtina, të ketë një Ligj të veçantë i cili rregullon statusin dhe organizimin e brendshëm. Mirëpo, tetë vite pas aprovimit të Kushtetutës, ende nuk ekziston një Ligj për Kryeqytetin.

Ky ligj është i domosdoshëm duke marrë parasysh se Prishtina është kryeqendër e administratës shtetërore dhe ka nevoja të veçanta për financim në mënyrë që të lehtësohet menaxhimi si kryeqytet.

Sipas  zëvendësministrit të Administrimit të Pushtetit Lokal, Bajram Gecaj, pritet që shumë shpejt të themelohet një grup punues nga ekspertët  të cilët deri në qershor do të ta hartojnë draft-ligjin i cili pas procedimit pritet të aprovohet në vjeshtën e vitit 2016.

Gecaj thotë se do të ishte mirë që gjatë aprovimit në Kuvend të këtij projektligji të merr pjesë edhe opozita, pasi sipas tij, nuk ka vonesa në afatin kohor sa i përket punimeve, vetëm se duhet pritur për procedurat e mëtejmë.

Ndërsa, sipas Miranda Mullafazliut, zëdhënëse për informim në Komunën e Prishtinës, zvarritja e këtij ligji po shkakton probleme në udhëheqjen e kryeqytetit. Sipas saj, nuk duhet që  kryeqyteti të trajtohet në të njëjtën mënyrë si komunat tjera, sepse Prishtinës i duhen kompetenca të veçanta.

 
Displaying 1 Comments
Have Your Say
  1. Ligji nuk ndihmon nese nuk zbatohet thotë:

    Eshe nje milion ligje me i aprovu asgje nuk ndihmojne nese nuk zbatohen. Nese ceq ligji ndihmon athere nuk ka nevoj per qeverisje, por ve q per polic dhe gjykates.

    Përgjigjiuni
    Pelqej(0) Nuk Pelqej(0)

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...