Published On: 27 Prill, 2017

Ligji i ri i Kosovës cilësohet si ligjet e Kim Jong Un-it

Diktatorial është cilësuar Draftligji për ndryshimin Kodit Penal të Kosovës, që është hartuar nga Grupi punues që kryesohet nga Ministria e Drejtësisë, shkruan sot Koha Ditore.
Drafti i publikuar në disa medie ka ngjallur reagimin e shumë akterëve, që e kanë cilësuar atë si tentim për të ngulfatur mendimin dhe fjalën e lirë. Me anë të nenit 134, pikat C dhe D, ku flitet për “Shpifjet ndaj shtetit dhe Simboleve Shtetërore”, respektivisht, “Shpifjet ndaj Organeve Kushtetuese”, shpifja dhe fyerja janë cilësuar si vepra penale të dënueshme deri në 3 respektivisht 5 vjet burgim. Ndryshimet në Kod janë iniciuar nga presidenti, Hashim Thaçi, i cili që nga marrja e mandatit ka kërkuar që të bëhen ndryshime në këtë Kod. Tani njëri prej ndryshimeve, ka mundësuar që kushdo që shpif ose fyen ndaj tij të dënohet deri në 5 vjet burgim.

A 5
Loading...
 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Loading...