Published On: 20 Gusht, 2016

Libri suedez: Shqiptarët, trashëgimtarë të arianëve! (Foto)

Foton që po e shihni është nga libri në suedisht i vitit 1949, i titulluar “Libri i njohurive”. 

Në të është botuar një foto e një femre të bukur shqiptare, ndërsa në legjendën nën thuhet se shqiptarët janë pasardhësit e arianëve të lashtë. Aty shpjegohet se si shqiptarët ndahen në dy grupe: shqiptarët me sy të kaltër dhe biondë që janë gegë të veriut e që banojnë në kodrina, për dallim nga toskët në jug që kanë flokë të zeza.

Në legjendën e fotografisë thuhet po ashtu se mes toskëve e gegëve ka antipati! Po ju, çfar mendoni për këtë!?

 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...