Published On: 29 Prill, 2016

Libra ku mund të referoheni për civilizimin tonë antik


Shek. XVI; XVII; XVIII

1509 eneo silvio piccolomini -‘ S cosmograhia pii papae asiase & në evropë […]’
1555 conrad gesner “zvicerane mithr idas sive de differentiis lingua rum”
1587 andrea de poza spanjisht – “shqiptarët epiroten quhet”
1599 g. Skaliger francezi – ‘ langues europeennes epirotische, ” gjuha e më parë është gjuha shqipe e sotme
1695 gotfried leibniz – ‘korrespondencës në gjuhën shqipe’;
1646-1716 gotfried leibniz – ” gjuha shqipe është i vjetër ilire
1769 Johan Ihre – ‘Glossarium Suiogothicum’
1774 johan thun ti – ‘ studime në historinë e popullore evropiane lindore
1777 niccolò cheeta -‘ Thesarin e lajme rreth de ‘ e maqedonas
1746-1770 hans a – ‘ studime në historinë e europës lindore e popujve “shqiptarët janë të drejtpërdrejtë pasardhës të ilirëve dhe nuk kanë qenë organizuar” romët
1744-1803 johan g. Tufa e gjermanisht – ‘ ide për filozofinë e historisë së njerëzimit ”
1784 johan g. Tufa e gjermanisht – “shqiptarët pasardhës të ilirëve”
1751-1819 Daniel Farlati dhe Jakob Koleti – Enciklopedia “Illyricum Sacrum”;
1755-1826 conrad malta-bruun dejn – ‘veta e udhëtimit nga gjeografia dhe historia’ / paris
1809 -” Shqiptarët pasardhës të ilirëve ”
1790-1866 jakob falmerajer – “elementi shqiptar në greqi”; “ka një lidhje të shqiptarëve dhe illyrern”.
1794-1881 ami bue – “lidhje të ilirëve me shqiptarët”

Shek. XIX
1806 johan christoph adelung – ‘ mithridati apo gjuhë në përgjithësi klient […]’
1807 engjëll mashi -‘ Në fjalimin e origjinës, kostum dhe gjendjen e tanishme të kombit shqiptar
1811-1869 johann georg von hahn – “paraardhësit e shqiptarëve janë të qartë ilirët”
1812 conrad malte-brun – ‘ precis nga gjeografia universale, […]’
1814-1866 h. Hekard – ‘historia et përshkrim de la haute albanie’ – ou gue garie “bosana stërgjyshërit e shqiptarët”
1816 franc bopp – ‘ në conjugations e ystem sanskritsprache […]’
{1854 franc bopp – ‘ nëpërmjet arbëreshëvet sci […]’}
1817-1903 teodor mommsen – “historinë romake”; “të mbijetuarit e ilirëve shqiptarët janë”
1820 françois pouqueville – ‘ udhëtim në greqi
1821-1882 d. Kamarda – “shqip gjuhët më të vjetra në botë”
1826 kristian gottlob gis, zilja e vjetër pellazgët
1831 giuseppe crispi -‘ Kujtesa e në gjuhën shqipe ”
1835 josef xyla guesit – ‘ gjuhën e albume esen ose e skipetar
1835 ph. Rast mer ayer – ‘ çfarë ndikimi ka çuar pushtimit të greqisë nga sllavët mbi fatin e qytetit të athinës dhe atikës në fshat? ”
1847 vincenzo dorsa – është mbi shqiptarët, kërkimin dhe mendimet është
{1862 vincenzo dorsa – etimologici studimet e gjuhës shqipe}
1854 johann georg von hahn – ‘ arbëreshëvet che studie e
1855 Karl Reinhold – ‘Noctes Pelasgicae vel symbolae ad cognoscendas dialectos Graeciae Pelasgicas’
1855 Nikolaos Nikokles – ‘De albnensium sive Shkiptar origine et prosapia’
1860 jakob filip rast mer ayer – ‘ e arbëreshëvet kal element në greqi
1864 dhimitër kamarda – urtë e grammatologia krahasuar në gjuhën shqipe ”
1860 frank miklosh ici – “shqiptar” kërkimore
1866 l. Iash mouche – ‘ la penin sule ballkan ique “; “shqiptarët janë i vetmi popull përfaqësohet nga illyrern mbijetoi”
1877 louis benloew -‘ Greqia përpara grekëve: studim gjuhësia e etnografik: pellazgët, leleges, semites e ionien e
1878 Panajoti Kupitori – ‘Studime shqiptare’
1879 pashko vasa – ‘ të vërtetën mbi shqipërinë dhe shqiptarët, historike dhe çështje kritike e
1881 arbereshi de martino – është harpës e një italo-shqiptare këngë të ndryshme:
1886 francesco tajani – është shembuj të albenesi
1888 markë stanislaus – është pellazgët dhe gjuhën e tyre është
1890 elis hessel mejer – ‘e pellazgët pyetje dhe los e’
1850-1900 gustav mejer – “studime shqiptare”
1891 gustav mejer – ‘ etymological fjalor të gjuhës albanesischen ”
1894 jeronim de rada -‘ S apandesitin të gramatikën: antologji është shqiptare
1894 eduard shnaider – ‘ një garë braktisur, pelasges dhe descendante e tyre
1896 eduard shnaider “shqiptar është i pastër prova se ata janë pasardhës të ilirëve pellazgët janë”
1896 Kretchmer Paul – ‘Hyrje në historinë e gjuhës Greke’
1896 Spiro Lambro – ‘Emërtimet e Atikës ( athinës) dhe vënd vendosjet e Shqiptarëve’
1899 Sami Frasheri – ‘Shqipëria ç’ka qënë, ç’është e ç’do të bëhet’

Shek. XX
1901 arturo galanti -‘ E shqipërisë
1904-1906 Peck Vilmos – ‘Okori Lexicon’Gregorovius Ferdinand; ‘Historia e qyteteve të Athinës në mesjetë’
1906 G. Hertzberg – ‘Historia e greqisë nga mbarimi lashtësisë deri në ditët e sotme’
1907 john linton myres – ‘ një historinë e pelasgian teori ”
1907 Mihal Lambrinidhu – ‘Shqiptarët në greqi dhe në poloponez’
1911 norbert jokl – “të studimeve albanesischen etimologji dhe wordformation”
1912 – 1918 Milan von Šufflay-“Mediaeval Albania”; “Srbi i Albanci”; Dr. Milan von Šufflay, Dr.Ludovicus de Thallóczy, Dr.Constantinus Jireček – “Acta et diplomata res Albaniae mediae aetatis illustrantia”;
1912 z thom kovo ” gi ka ‘
1913 ” nikolae densusianu parahistorik ‘ dacia
1914 George Fred Williams – ‘Shqiptaret’
1917 donald mackenzie – ‘ mitet e kretës dhe para-helene të evropës
1922 agostino kap -‘ Mosha e të gjuhës shqiptare dhe rëndësisë së saj në shpjegim të botës së lashtë
1923 norbert jokl – “gjuhësore-kulturore-historike e studimeve nga zonat e shqip”
1924 Norbert Jokl – “Ilirët, shqiptarët, frigiatët” dhe “Trakët dhe Shqiptarët”
1924 luigi ugolini – është i lashtë në kërkimet arkeologjike të shqipërisë
1934 john artur manro – ‘ pellazgët dhe e jon
1936 leonid ndrenika -‘ S pellazgët dhe gjuhën e tyre: historike dhe filologici shënimet e
1940 michele gervasio – shqipëria është e lashtë
1944 Jakov Milaj – ‘Raca Shqiptare’
1947 valentin ditjakin – ‘ sovjetike të shkencës origjina e e sllav
1950 milan budimir – ‘grekët dhe pelasti’;
{1956 milan budimir – pelasto – slavica ‘}
1952 albert van windekens – ‘ e kërkimit të një pelasgique gjuhëve indo-evropiane ” prehellenique
{1960 albert e windekens – ‘etudes pelasgiques’}
1959 juli pokorny – ‘indo gjermane etimologisches fjalorit 1960 fritz lohner-shtëpizat bach -‘ e ” pellazgët
{1960 giuseppe catapano – ” puthia (puthja) dhe rina (irena)”
1943 giuseppe catapano – “i besës e lashtë shqiptare në rhapsody konstandin dhe garentina”
1966 giuseppe catapano – “lucera për shekuj”
1971 giuseppe catapano – “kundërshtoi sfidë : fjalët e një besimtari”
1982 giuseppe catapano – elena (isai, menelaus braktisur, etj.)
1983 giuseppe catapano -‘ S thoth foli e shqiptare
1984 giuseppe catapano -‘ Faraonët e gjakut tonë, është e antikiteteve gjuha shqiptare)’
1995 Giuseppe Catapano – ‘Ramseti i madh ishte i gjakut tonë’
1996 Giuseppe Catapano – ‘Shqiptarët, Popull i ndarë’
1989 Giuseppe Catapano – “Derisa të vihet drejtësia në Kosovën shqiptare të persekutuar nga Serbet”
1990 giuseppe catapano – ardhjes së shqiptarëve në itali (art. Korrieri i romës)
1991 giuseppe catapano – “hija e hamza në shqipëri”}
1961 zacharie mayani – ‘ e etruscans fillojnë të flasin ”
1961 peter robert frank – ‘ e lashtë e epiru monedhat e
{1973 Zacharie Mayani – ‘Fundi i misterit Etrusk’}1964 Konda Spiro – ‘Shqiptarët dhe problemi Pellazgjik’
1965 d.a.hester – ‘ re pelasgian gjuhëve indo-evropiane?’
1966 Tajar Zavalani – ‘Histori e Shqipnis’1966 L.S.Abel – ‘Fifth Century B.C., Concepts of the Pelasgians’
1965 S.Anamali, F.Prendi, S.Islami, H.Ceka – ‘Iliria te autorët antikë’
1971 Skender Anamali – ‘Përmbledhje artikujsh arkeologjike për historinë e lashtë të Shqipërisë'{2009 Skender Anamali – ‘Amantia, qytet i Ilirisë Jugore’}
1975 james mellaart – ‘ neolitike në lindjen e afërt ”
1977 vladimir ish-gjeneruar ‘ trakite unë tehnijat ezik ”
1977 michael sakellariou – ‘ populli helenike indo-européennee ”
1978 Arshi Pipa-“Folklori shqiptar:Struktura dhe gjinia”1979 Fritz Schachermeyr – ‘Die Ägäische Frühzeit […]’
1979 robert buck – ‘ një histori boeotia ”
1979 edgar furnee – ‘ studim për mesdheun lindor subtrat përveç një përpjekje për të një teori të re pelasgian
1980 James Pandeli – ‘Oh Albania, My Poor Albania’
{2003. james pandeli – ‘gjuhën e all-llahut’}
1981 irnerio gnudi -‘ S pellazgët, foenicianët, etruscans, […]’
1983 aleksander iosifovič nemirovskij – etruski: i pafajshëm dhe historinë e mira k
1984 akaki urushadze – ‘ vendi i medias magjistare ”
1984 Nermin Vlora Falaschi – ‘Pelasgi, iliri, etruschi, albanesi’
{1989 nermin vlora falaschi – gjuhën etrusk gjallë}
{1997 Nemrin Vlora Falaschi – ‘Prona gjuhësore dhe gjentike: Probabilitet e monogjenezës embrionale të fjalëve’}
{1998 Nermin Vlora Falaschi – ‘Pellazget-iliret-etrusket-shqiptaret: Qyteterime me te lashta mesdhetare’}
1985 rismag gordeziani – ‘ para-grecian dhe ” gjeorgjian
1986 Alexander Fol – ‘Trakijskijat orfizam’
2008 hansjörg ruajtur “ilirët 4000 vjet e historisë europiane”
1988 gur shtëpizat – “ilirët e bardhyli ka genthios”
1989 e. b. francez. – ‘ arkeologjia në greqi (raportet arkeologjike, jo. 36.)’
1990 Dhimiter Pilika – ‘Pellazgët, origjina jonë e mohuar’
1990 robert d ‘angely -‘ enigme ”
{1990 robert d ‘ angely – ‘ ilirët trakasve & homer ‘}
{1998 robert d ‘ angely – ‘ krahasuese gramatikën shqiptare ‘}
1990 ludwig mjaft – ‘ fillore e pelasgi ”
1994 Eqrem Çabej – Shqiptaret midis Perendmit dhe Lindjes
1994 gur shtëpizat – ‘ shqipëria, vendi i aigle e
1995 Edwin Jacques – Shqiptaret
1996 Vladimir Xhelaj – Zgjidhja e enigmës së misterit etrusk
{2009 Vladimir Xhelaj – ‘Në origjinë të kombit shqiptar dhe të gjuhës së tij: Arbëria dhe arbërit; ilirët dhe gjuha e tyre; etj.’}
1997 Nezir Myrta – ‘Iliristika’
1998 John Wilkes – ‘Iliret’
1999 Shaban Demiraj – ‘Prejardhja e shqiptarëve në dritën e dëshmive të gjuhës shqipe’
1983 Aristidh Kola – ‘Arvanitasit dhe prejardhja e grekeve’
{1989 Aristidh Kola – ‘Gjuha e Perendive’}
{2000 Aristidh Kola – ‘Zeusi pellazgjik dhe mashtrimi indoeuropian’}

Shek. XXI
2000 Preloc Margilaj – ‘Ilirët flasin shqip, Shqiptarët flasin ilirisht’
2000 Mexhit Kokalari – ‘Bijtë e shpatës shqiptare’
{2001 Mexhit Kokalari – ‘Epiri, kryeqëndra e qytetërimit antik në Evropë’}
{2001 Mexhit Kokalari – ‘Gjëmon historia e shqiptarëve’}
{2005 Mexhit Kokalari – ‘Teuta, Mbretëresha e Ilirisë’}
{2005 Mexhit Kokalari – ‘Aleksandri i Madh’}
2001 xhorxh castellan – historia e shqipërisë dhe albanai e
2001 jean faucounau – ‘ e proto-ionians: historia e një populli harruar ”
{2002 Shaban Demiraj – ‘Gramatikë historike e gjuhës shqipe’}
{2004 Shaban Demiraj – ‘Gjuhësi ballkanike’}
{2006 shaban demiraj – ‘origjinën e shqiptarëve : gjuhësore hetuar’}
{2008 Shaban Demiraj – ‘Epiri, pellazgët, etruskët dhe shqiptarët’}
2004 andreas lippert -” Ilirët. Katalogu në një ekspozitë të mbetet arkeologjike të hekurit shqiptare (12.- 4. para krishtit. chr.)
2005 Rrok Zojzi – “Gjurmët e një kalendari primitiv në popullin tonë”;
“Studime mbi veshjet kombëtare”;
“Traditat e lundrimit në Shqipëri”;
“Mbi të drejtën kanunore të popullit shqiptar”;
“Gjurmë arkaike në veshjet tradicionale të popullit shqiptar”;
“Arti popullor në Shqipëri”;
“Studime për Çamërinë”;
“Studime mbi luginën e Shkumbinit”;
“Përmbledhje për Labërinë”;
2005 jean faucounau – ‘grekun origjinën e bronzit’}
2002 stephanie schwandner-sievers & bernd j. Fisher, eds. – ‘ identitetet shqiptare, mit dhe historinë e
2002 Aleksander Stipçeviq – ‘Iliret’
2002 Jaho Brahaj – ‘Flamuri i kombit Shqiptar’
2003 Muzafer Korkuti – ‘Parailiret, Iliret, Arberit’
2003 mathieu aref – ‘ shqipëria ose e pabesueshme prehellenic odisenë e popullit
{2004 mathieu aref – ‘greqi : ( mycéniens = pélasges ) ose zgjidhjen e një enigmë’}
2004 eduard bulwer lytton – ‘ athinë, ngritjen dhe rënien e saj, […]’
2004 Niko Stylos – “Historia e shenjtë e Arvanitëve”;2004 Niko Stylos – “MARKO BOÇARI”
2005 Petro Zheji – ‘Shqipja dhe Sankritishtja’
2005 Enzo Gatti – Iliret
2006 Elena Kocaqi – ‘Albanet me fame mijevjeçare’
{2007 Elena Kocaqi – ‘Roli pellazgo-ilir në krijimin e kombeve dhe gjuhëve evropiane’}
{2008 Elena Kocaqi – ‘Shqipja çelësi i gjuhëve indoevropiane’}
{2009 Elena Kocaqi – ‘Planet për zhdukjen e shqiptarëve: si u krijua Greqia dhe Serbia në trojet shqiptare’}
2006 Arsim Spahiu – ‘Pellazgët dhe ilirët në Greqinë e vjetër
‘2006 arthur evans -‘ lashtë iliria: një eksplorim arkeologjike ”
2007 injaci richard danka – ‘ pellazgët, hellenic, vendasit […]’
2007 Fiqiret Barbullushi – ‘Akili, Odiseja… nuk ishin helenë […]’
{2009 Fiqiret Barbullushi – ‘Akili dhe Agamemnoni’}
2007 alberto areddu-shqiptare është origjinën e qytetërimit në sardenjë e
2008 Ali Eltari – ‘Pellazgët, krijuesit e qytetërimit botëror’
2008 Pjeter Nikolla – ‘E vërteta e mitologjisë iliro-pellazge’
2008 Ibrahim Kelmendi – ‘Ilirët në protohistori : origjina, kultura dhe përhapja e tyre’
2008 Selim Islami – ‘Historia e ilirëve: përmbledhje punimesh’
2008 Shpresa Omer – ‘Në gjurmët e pellazgjishtes: një krahasim etimologjik i fjalëve të gjermanishtes me ato të shqipes’
2008 Artan Haxhi – ‘Etnogjeneza e gjuhës shqipe: përsiatje’
2009 Nijazi Muhamedi-“Maqedonia shqiptare”;
2009 Luftulla & Liliana Peza – ‘Dritë e re mbi pellazgët dhe gjuhën e tyre’
2009 A F Kocaqi – ‘Shqipja Pellazge …
‘- – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – –

Lexon libra online këtu në koleksionin tim:http://www.scribd.com/document_collections/2646357
Video:Pelasgians-root e botës së lashtë, grek, fenikas, hebreje, etj.Http://www.youtube.com/user/2B1985#p/f/100/KjIqLLP9FnU
Pelasgian konspiracionhttp://www.youtube.com/user/2B1985#p/f/101/hlSNC0wVlnY
Proto-Albanianshttp://www.youtube.com/user/2B1985#p/f/512/jhmmRFmOhic
Shqiptarët dhe botahttp://www.youtube.com/user/2B1985#p/f/89/nRKmdebaAzA
Skenari i vjetër shqiphttp://www.youtube.com/user/2B1985#p/f/507/FcbQyLF4BPA
Shqiptarët origjinështtp://www.youtube.com/user/2B1985#p/f/509/oOECnfKzMqQ
Deti njerëzit http://www.youtube.com/user/2B1985#p/f/481/4zDLtPp97j0
Simbolet e egjiptithttp://www.youtube.com/user/2B1985#p/f/482/kOqxp8BqLW0
THOT spoke in Albanian / TAT parlava Albanese / Thoti fliste Shqip !http://www.youtube.com/user/2B1985#p/f/6/OZH3XUOdnXQ
Gjuha shqipe në egjiptin e lashtëhttp://www.youtube.com/2b1985#p/f/5/TQXai-M4nxA
) të vjetër shqiptar që jeton trashëgimi e një gjuhë e vdekur (?)Http://www.youtube.com/watch…
Banesa origjinal i shqiptarëve (autor: hermann malin e ullinj)http://www.youtube.com/watch?v=sOkfhdjqF-g
Gjuha shqipe dhe në lidhje me q-celtic / keltoi gjuhë!!Http://www.youtube.com/watch?v=ZCq3FGPAJTs
Latinishtja dhe Shqipjahttp://www.youtube.com/user/2B1985#p/f/8/UMLAWedKmtk
Latinishtja dhe Shqipja IIhttp://www.youtube.com/user/2B1985#p/f/9/5YMHQNEB3k0
Shqiptarët e lashtë pellazgëthttp://www.youtube.com/user/2B1985#p/f/485/oC5dIGKQ3_E
A e dini se ishin dy albanias?Http://www.youtube.com/user/2B1985#p/f/508/4fHeVwZH790
Alba – dita ndriçim http://www.youtube.com/user/antonKASA2007…
Rritja e phoenix http://www.youtube.com/user/antonKASA2007…
Alba – shqiponjënhttp://www.youtube.com/user/2B1985#p/f/483/Yhg9X0LhEI4
Shqiponja e qiellit, alba – shqipëriahttp://www.youtube.com/user/2B1985#p/f/484/SVSRmNIK5V8
Shqiponja = zeusi të scanderbeg http://www.youtube.com/watch?v=pla8yaAUJFE&feature=related
Sun ka lëvizje në historinë njerëzorehttp://www.youtube.com/user/2B1985#p/f/96/5Eq2sehTmRo
2000 vjet histori http://www.youtube.com/user/2B1985#p/f/98/gm-CQhmSWf8
2000 vjet nga njeriu (versioni i plotë)http://www.youtube.com/user/2B1985#p/f/97/Ckz0IXwMzBY
Shqiptarët-njerëzve të pazakontëhttp://www.youtube.com/user/2B1985#p/f/103/19aniM9BHeI
I famshëm shqiptarëve (ilirëve – trakasve – dardanians)http://www.youtube.com/watch?v=9vmcO1q7HkM
Shqiptarët pasardhësit e drejtpërdrejtë të ilirëve të lashtë, maqedonasit, epirotes http://www.youtube.com/watch…#!
Mitologji është bota e vjetër historihttp://www.youtube.com/user/2B1985#p/f/372/x0Tl9VVziYA
Mitologjia dhe Demonologjia shqiptare(te kremte,rite ,besime dhe simbole) http://www.youtube.com/user/2B1985#p/f/471/xY85Ow-7SaQ
Mitologjia dhe Demonologjia shqiptare.(Pjesa e dyte)http://www.youtube.com/user/2B1985#p/f/470/5wt_LhQxwDw
Mitologjia dhe Demonologjia shqiptare.-pjesa e trete-http://www.youtube.com/user/2B1985#p/f/469/6XI1oSTutygPlsgns #1 Wikipedia
Pellazgët http://www.youtube.com/user/2B1985… #1
I pari gjurmë të shoqërisë njerëzore në shqipërihttp://www.youtube.com/user/2B1985#p/f/462/4tUBr-keNzU
Shqiptarët freemason dhehttp://www.youtube.com/user/2B1985#p/f/108/QbLYh3pODFQ
Freemason dhe shqiptarëve 2 http ://Www.youtube.com/user/2B1985#p/f/107/5UGlG6Kg9vA
Flamuri shqiptar – një masonik flamuri!Http://www.youtube.com/user/2B1985#p/f/40/jbKdzxegT4Y
Shqipëria – një hot shkrihem hashash.Http://www.youtube.com/user/antonKASA2007…
_________________________________________________________________
+ 200 video për civilizim i lashtë, historia, misticizmin, spiritualiteti, kultura… http://www.youtube.com/2B1985#g/c/1F6C5E09AF6DB3AF
_________________________________________________________________
Lidhje:
– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – –
Kanali im scribd http://www.scribd.com/document_collections/2646357+http://www.pelasgians.org/website5/31_00.htm
Kristian gottlob eiss zilja: “e vjetër pellazgët dhe misteret e saj”http://books.google.com/books…
Simbolika e mitologji e popujve të lashtë, veçanërisht grekët – georg friedrich creuzer, franz josef mone: http://books.google.com/books…
Në shqiptarët: kërkimin dhe mendime të vincenzo dorsa:http://books.google.it/books…
_________________________
Bibloteka elektronike arbëreshe http://besa.unical.it:591/BESAARB.htm
Origjinën, mosha, përhapet dhe etnike të shoqatës evropiane dhe haplogroups subcladeshttp://www.eupedia.com/eu…/origins_haplogroups_europe.shtml…
Thënie për shqiptarët http://www.facebook.com/pages/Th%C3%ABnie-p%C3%ABr-shqiptar%C3%ABt/151427651537397
Perandoret ilir http://www.facebook.com/…/Tira…/Perandoret-ilir/385086009144
Forumi shqiptar http://www.forumishqiptar.com/…/11-%C3%87%C3%ABshtja-komb%C…
Arberia online http://www.arberiaonline.com/viewforum.php?f=41
http://www.arberiaonline.com/viewforum.php?f=37
Bibliografia per Skenderbeun http://www.facebook.com/note.php?note_id=469012553660&id=1306813260&ref=nf
Libra mbi Shqiperine dhe shqiptaret ne internethttp://www.peshkupauje.com/…/libra-mbi-shqiperine-dhe-shqip…
Parahistoria dituri http://www.prehistory.it/ftp/winn.htm
Simbol, formonte numrin dhe në egjiptin e lashtë / hermos hermaes homoios homaereo homaeros / arkeologjisë / historinë e artit
http://www.seshat.ch/home/homepage.htmillyrian.net
http://illyrian.blogspot.com/…/alexander-great-illyrian.html
Muzeu kombëtar të kosovështtp://www.flickr.com/photos/awelch/sets/72157605102694304/
Kostumografi http://www.facebook.com/media/set/…
http://www.albanianhistory.net/
http://united-albania.blogspot.com / Qëndra Ndërkombëtare për Arkeologjinë Shqiptare: http://www.icaa.org.al/Shqip/kobas_2005.html
Çlirim Xhunga http://www.blogger.com/profile/06912328194498050713
Përkthimi etrusk http://etruscantranslation.blogspot.com /
Enigmën e gjuhës shqiptare http://eltonvarfi.blogspot.com/search…
http://openlibrary.org/subjects/pelasgi
http://www.americanneopaganism.com/The-White-Goddess.pdf
Filistinët dhe pellazgët http://britam.org/now/675Now.html
Deti popujve http://britam.org/…/now11.htmlhttp://webcache.googl…/search…
Dardan Leka ‘s Public Gallery http://picasaweb.google.fr/dartre93
http://www.pelasg.org /
http://www.albpelasgian.com /
http://frankhajdini.wordpress.com /
“e vetmja gjë e mjaftueshme për triumfit të së keqes është që njerëzit e mirë të bëni asgjë” http://zeus10.webs.com /http://zeus10.wordpress.com /
My Scribd Channel (lexoni libra online)http://www.scribd.com/document_collections/2646357…dhe në veçanti e falemenderoj Xhemajl Gashin nga Prishtina, për kontributin e jashtezakonshëm që jep në lidhje me ndriçimin/deshifrimin/sqarimin e shumë artifakteve pellazge.
_______________________
Koleksioni tjetër në përpunim: … për gjuhën, origjinën, racën, kulturën shqiptare http://www.facebook.com/album.php…

 
Displaying 2 Comments
Have Your Say
 1. lutvi Bardhi thotë:

  Historia e Shqiptarëve fillon prej Ademit a.s,kto histori të shkruara kohëve t’fundit nga armiqt e Shqiptarëve nuk kan asnjë bazë.Shqiptarët kan shkruar historin e tyre me veprat e tyre madheshtore nepër gith globin.

  Përgjigjiuni
  Pelqej(1) Nuk Pelqej(0)
  • Orhani Emri juaj... thotë:

   More Lutfi Bardhi, Adami apo si thuani ju Ademi, nuk ka akzistuar kurrë, është personalitet i improvizuar fetar, derisa ne Shqiptarët ekzistojmë prej shumë-mijëra vjetësh, prandaj edhe nuk ka shansë ta kemi prejardhjen prej tij, Pellazgu është njeriu i parë i kësaj bote, paraardhësi i drejtëpërdrejt i yni, pra i Shqiptarëve.

   Përgjigjiuni
   Pelqej(1) Nuk Pelqej(0)

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...