Published On: 1 Qershor, 2016

Liberalizimi shtyhet pas verës

Parlamenti Evropian dhe Këshilli i Ministrave i BE-së nuk do të marrin vendim për heqjen e liberalizimit të vizave për Kosovën deri në vjeshtën e këtij viti. Vlerësohet se pezullimi i vendimit për Turqinë të ketë ndikuar që ky proces të shtyhet për pak muaj edhe për Kosovën. Javën e ardhshme do të diskutohet vetëm për Gjeorgjinë

Meqë është pezulluar vendimi për liberalizimin e vizave për Turqinë, kjo ka ndikuar që edhe vendimi për heqjen e vizave për Kosovën të shtyhet deri në vjeshtë. Mbetet që javën e ardhshme të diskutohet vetëm për Gjeorgjinë. Kështu kanë bërë të ditur burime të gazetës “Zëri” nga Brukseli.

 Një mundësi e tillë nuk përjashtohet as nga njohësit e këtij procesi, të cilët vonesat procedurale brenda institucioneve të BE-së dhe mungesa e vullnetit politik në këto institucione mund të ndikojnë në shtyrjen e vendimit për heqjen e regjimit të vizave. Madje, anëtarët e Komisionit për Integrime Evropiane konsiderojnë se Qeveria e Kosovës duhet të angazhohet më shumë në lobim te disa vende, të cilat ende hezitojnë ta mbështesin liberalizimin e vizave për Kosovën.

(Shkrimin e plotë mund ta lexoni në numrin e sotëm të gazetës Zëri)

 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...