Published On: 23 Qershor, 2016

Liberalizimi i vizave varet nga Kuvendi dhe partitë politike

Marrëveshja e Demarkacionit me Malin e Zi, tashmë është shndërruar në kusht të BE-së për liberalizimin e vizave me Kosovën. Kjo është theksuar disa herë nga zyrtarë të lart evropian, duke iu bërë thirrje deputetëve të Kuvendit, në veçanti atyre të opozitës, për ta votuar sa më parë.
 Kuvendi i Kosovës ende nuk e ka futur në agjendë ratifikimin e kësaj marrëveshje. Opozita vazhdimisht e ka kundërshtuar dhe duket të jetë konsistente në qëndrimet e saj karshi kësaj çështje. Arsyeja e kundërshtimit të tyre, është se me këtë marrëveshje Kosova ia fal rreth 8 mijë hektarë Malit të Zi, shkruan lajmi.net

Por çfarë do të ndodhë me liberalizimin e vizave, nëse marrëveshja e Demarkacionit nuk ratifikohet në Kuvendin e Kosovës. Mos ratifikimi sipas ministrit të Integrimeve Evropiane, Bekim Çollaku, do të rrezikonte liberalizimin e vizave.

 Sipas ministrisë që drejton Çollaku, ratifikimi i marrëveshjes është kusht për këtë proces dhe tashmë MI konsideron se puna ka mbetur të Kuvendi dhe partitë politike që të vendosin për procedimin e kësaj çështje.
“Ne nuk mund të komentojmë për çështjet që i takojnë Kuvendit të Kosovës, por mund të përsërisim se ratifikimi i marrëveshjes me Malin e Zi është kusht dhe duhet të ndodh para se të filloj lëvizja pa viza. Në këtë drejtim i takon Kuvendit dhe partive politike në vend të vendosin për kohën dhe mënyrën e procedimit të mëtutjeshëm të kësaj çështje”, thuhet në një përgjigje të MI-së, për lajmi.net

Opozita e cila është duke bojkotuar seancat e Kuvendit, janë shprehur se në rast se futet në agjendë ratifikimi i Demarkacionit, do të marrin pjesë për të kundërshtuar me çdo formë. Ndërkaq, këtë marrëveshje me Malin e Zi tashmë po e kundërshtojnë edhe disa deputetë të pozitës, ndërkohë që krerët e shtetit po e marrin si punë të kryer. /lajmi.net

 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...