Published On: 18 Shkurt, 2016

Lëvizja Vetëvendosje është demokratike, patriotike, paqësore dhe evropiane, jo kursesi “fashiste” e as anarkiste

Nga Prof. Dr. Mehdi Hyseni

 

*** Me ardhjen e Vetëvensojes në  pushtet,  do të vdiste përgjithmonë ëndrra e kthimit të Serbisë kolonialiste, neokolonialiste  dhe gjenocidale  në Kosovën shqiptare.  Kjo është frika kryesore, edhe e pozitës në pushtetin aktual, edhe e Beogradit, edhe e Kishës Ortodokse Serbe, edhe e mbështetësve të tyre ndërkombëtarë. Mirëpo, kjo frikë është e paragjykuar dhe pakurrfarë mbështetjeje racionale.

 Këtë  e dinë fare mirë si Beogradi me  popat serbomëdhenj, ashtu edhe kolaboracionistët shqipfolës, të cilët për pushtet dhe për pasuri të paligjshme  në kurrizin e popullit dhe të Kosovës, janë në  gjendje që të bëjnë çdo lloj  koncesioni dhe kompromisi të keq politik me Serbinë, me popat serbë dhe me faktorët  e jashtëm ndërkombëtarë vetëm për vetëm që,  Lëvizjen vetëvendosje  ta izolojnë dhe ta diferencojnë   nga populli dhe nga skena politike kombëtare dhe ndërkombëtare si element  të dëmshëm dhe të rrezikshëm për  për sigurinë, për  stabilitetin  dhe për paqen në Kosovë, dhe më gjerë.

 Ky  është shkaku kryesor, pse popi  serb Sava Janjiq  nga Manastiri  i Deçanit ( i ngulitur në truallin shqiptar, jo në Serbi), Lëvizjen Vetëvendosje të Albin Kurtit  e ka quajtur hiq më pak se  “neonaziste”,  edhe pse, në asnjë kuptim,  dhe, në asnjë aspekt, Lëvizja Vetëvendosje nuk ka kurrfarë ndërlidhurie ideologjike as teorike e as praktike me  fashizmin dhe me neoanazizmin e atribuar serbomadh të popit Sava Janjiq dhe të  bishtave të tij filoserbë, por vetëm me drejtësinë, me demokracinë dhe me paqen e qëndrueshme.

Sava Janjiq, le të shikojë punët e Kishës , Kosova ka zot!

 *** Popi  serb në Manastirin e Deçanit, Sava Janjiq  ka deklaruar se “Komuniteti ndërkombëtar i njeh strukturat e krimit të organizuar në Kosovë, por nuk ka alternativë tjetër për ta qeverisur Kosovën, pos neonazistëve të Kurtit. Ky është problemi”.(http://www.gazetaexpress.com/lajme/sava-janjic-vv-jane-neonaziste-foto-137971/17/10/2015).

 Sipas këtij “sugjerimi politik” të pop Sava Janjiqit, del se Kosova “nuk  ka alternativë tjetër” veçse të udhëhiqt nga “strukturat kriminale politike”, sepse,  ndryshe, do vinin në pushtet “neonazistët e Albin Kurtit”, të cilët, do t’ua prishnin “idilën romantike”  strukturave të tilla udhëheqëse kosovare dhe  atyre serbe të Beogradit me në krye Tomislav Nikoliqin, me Aleksandar Vuçiqin dhe me Ivica Daçiqin.

 -Çfarë propagande politike  e rafinuar  antishqiptare kjo, domethënë edhe Kishës Ortodokse Serbe me janiqët në krye, edhe shetetit të Serbisë me nikolkiqët, vuçiqët dhe me daçiqët në krye, do t’u konvenonte  më shumë që  Kosovën ta udhëhiqnin korrupcionistët, trafikantët politikanë të involvuar në krimin e organizuar, si dhe në tradhtimin e interesave vitale të shtetit të Republikës së Kosovës në favorin e  rikthimit të institucioneve dhe të organeve të shtetit të Serbisë në Kosovë përmes formimit të “Zajednica srpskih opstina”, të nënshkruar më 25 gusht 2015 nga  përfaqësuesit e qeverisë së Kosovës (kryeministri Isd Mustafa dhe nënkryeministri dhe ministri  i Jashtëm Hashim Thaçi).

 Pikërisht, ky është motivi shtytës kryesor i “engjëllit” Sava Janjiq, që pa asnjë arsye e ka quajtur “neonzaiste” Vetëvendosjen e Albin Kurtit , duke ditur dhe, duke e pasur të qartë si në “grurë të kuq”, se  me  ardhjen në pushtet të Vetëvendosjes  në Kosovë,  do të  përfundonte çdo koketim dhe çdo kompromis me  Beogradin zyrtar  për revidimin e statusit të pavarësisë dhe të sovranitetit të Kosovës; do të mirrte  fund  çdo aspiratë dhe  çdo përpjekje e Serbisë për  të rikthyer sovranitetin e saj kolonial në Kosovë (1912-1999).

 Vetëvendosja nuk është fashiste, as neonaziste, por Serbia dhe Kisha Ortodokse Serbe, këto janë  varri i shqiptarëve dhe i Shqipërisë (1878-2015)

 -Fashizmin, neofashizmin dhe gjenocidin serb për ta djegur Kroacinë, Bosnjën dhe Kosovën (1990-1999)  i  “bekuan” vetë popat serbë me Kishën Ortodokse Serbe në Krye, JO Vetëvendosja demokratike, patriotike dhe paqësore, e formuar  në kohë paqeje (2005).

 Prandaj, pop Sava  Janjiq,  as fashizmin, as neonacizmin e as gjenocidin serb nuk mund t’ia atribuojë Lëvizjes Vetëvendosje dhe Albin Kurtit, por le ta mbajë për vete si “suvenir historik”, atë nuk mund t’ua  qepë shqiptarëve në Ballkan, sepse ai është vetëm produkt i tyre shekullor për të “qetësuar” dhe  “pacifikuar”  shqiptarët.

 -Po,  ka  apo s’ka “struktura kriminale politike” në qeverisjen e Kosovës, ky nuk është  problem politik i popit racist serbomadh Sava Janjiq,  por ekskluzivisht është çështje e vetë shqiptarëve  në Kosovë.

 -Po çfarë i duhet këtij farë popi-politikani serbomadh, që të përzihet në politikën  dhe  në punët e brendshme të Republikës së Kosovës, gjoja për të  “identifikujar” se cilat janë strukturat e inkriminuara politike shqiptare, dhe për t’u dhënë “leksione politike” faktorëve ndërkombëtarë politikë se kush duhet ta drejtojë Kosovën.  Sipas strategjisë  dhe taktikës politike dhe propagandistike  antishqiptare  të   “engjëllit” serbomadh Sava Janjiq, e vetmja alternativë e qeverisjes së shtetit të Kosovës, qenë kanë “strukturat kriminale” politike,  nuk ka tjetër opsion për “bashkësinë ndërkombëtare” ose të mbështesin  “neonazistët e Albin Kurtit”!?

 Çfarë idiotizmi politik ky, sheshit këtij  popi serb, do t’i  shkonte përshtati shumë sikur forcat e kriminalizuara në pushtet, ta qeverisnin edhe më tej Kosovën, derisa Kisha Serbe dhe Serbia, t’a realizonin qëllimin e tyre të fundit-rikolonizimin apo copëtimin territorial të Kosovës.

 Mirëpo, këtë formulë strategjike dhe taktike të Beogradit dhe të KOS-it, do ta prishin në themel pikërisht  forcat demokratike dhe patriotike paqësore  (Vetëvendosja, AAK dhe NISMA), duke mos lejuar me asnjë çmim dekompozimin territorial dhe shtetëror të Republikës së Kosovës.

 Pop Sava Janjiqi, në vend se të turpërohj dhe të kërkonte falje për fashizimin, neonazizmin dhe gjenocidin serb kundër shqiptarëve (1989-1999), ky paturpësisht ndërron tezat dhe, “neonazizmin”  e vet serb ia mvesh  Vetëvendosjes së Albin Kurtit?!

 Popi shovinist Sava Janjiq,  nuk ka kurrfarë të drejte morale, as ligjore, që të përzihet në çështje politike qoftë të pozitës, qoftë opozitës, duke shkuar aq larg   saqë “Vetëvendosjen” ta  etiketojë dhe shpif si “neonaziste”, kur dihet se  fashistë, neonazistë, kriminelë,  vrastarë, dhunues, barbarë, piromanë janë dëshmuar vetë serbët, duke vrarë dhe masakruar mbi 20 mijë shqiptarë të pafajshëm, gjatë kryerjes së gjenocidit të fundit në Kosovë (1989-1999)                                                                                                                                                                                                                 

 Për rolin destruktiv dhe shkatërrimtar, që ka  luajtur Kisha Ortodokse Serbe në Ballkan, në veçanti në copëtimin dhe kolonizimin e territoreve të shqiptarëve dhe të territoreve  të Shqipërisë Etnike (1878-2015) kemi shkruar me dhjetra e qindra herë, mirëpo, sa ia vlen kur  kisha,  shteti dhe shkenca serbomadhe  janë “immune” ndaj fakteve dhe argumenteve historike se Kosova  së bashku me Anamoravën janë terrior i Shqipërisë Etnike, jo i Serbisë kolonizuese dhe gjenocidale të  popit Sava Janjiq me mision religjioz dhe politik  në Manastirin e Deçanit, i cili , siç bën të ditur www.gazetaepress.com e datës 17 tetor 2015, me rastin e komunkimit në twiter  me  zëvendësministrin e Jashtëm të Kosovës, Petrit Selimi, ndër tjera, ka deklaruar se  “Vetëvendosja  e Albin Kurtit është neonaziste”!?

 Historia flet ndryshe

 Për popat shovinistë serbomëdhenj  sikurse Sava Janjiq, historikisht të gjithë shqiptarët “janë  fashistë, neonbazistë, terroristë “ etj. , sepse kurrënjëherë nuk janë pajtuar me pushtimet, me terrroin, me gjenocidin dhe me agresionet e serbomëdhnjve të shtetit dhe të Kishës Ortodokse Serbe, e cila, që nga viti 1555 e deri më sot ka qenë dhe është  forca centrifugale (religjioze dhe politike) për shfarosjen  dhe shpërnguljen sistematike të institucionalizuar të shqiptarëve nga trojet e tyre  autoktone të Shqipërisë Etnike.

 Çfarë propagandon, shpif, gënjen dhe dezinformon  Kisha Ortodokse Serbe  së bashku me Serbinë kolonialiste gjenocidale kundër Lëvizjes Vetëvendosje dhe UÇK-së,  se gjoja   këto kanë karakter “fashist” dhe “terrorist”, këtë nuk duhet të marrë në konsideratë asnjë faktor ndërkombëtar, sepse  e vërteta është krejtësisht ndryshe.

  –Serbia dhe Kisha Ortodokse Serbe janë fajtorët dhe përgjegjësit kryesorë, që organizuan, ndihmuan dhe bekuan forcat paramilitare, militare dhe policore të Milosheviqit, të Arkanit, të Sheshelit, të Tomislav Nikoliqit (president aktual), të Aleksandar Vuçiqit (kryeministër aktual) dhe të Ivica Daçiqit (nënkryeministër dhe ministër i Jashtëm aktual), që të kryejnë tri (3) agresione dhe tri(3) gjenocide kundër Kroacisë, kundër Bosnjës dhe kundër Kosovës (1990-1999).

 Pra, pop Sava Janjiq së bashku me Artemijen, me Anastasijen, me Amiflohijen, me Pavlin, me Irienejn etj., janë vetë  çetniko-fashistë dhe neonazistë, sepse janë nxitësit, ndërsyesit dhe iniciatorët kryesorë, që nxorën në sipërfaqe forcat kriminale, terroriste, fashiste dhe gjenocidale  për të kryer krime dhe masakra të papara kundër popullatës civile kroate, boshnjake myslimane dhe  të  popullatës shqiptare në Kosovë, me qëllim të zgjerimit të kufijve territorialë të Serbisë së Madhe të Slobodan Milosheviqit.

 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...