Published On: 16 Gusht, 2017

Lëvizja Beslidhja Bijt e Shqipes reagon- Himara është shqiptare!

Lëvizja Beslidhja Bijt e Shqipes reagon: Për protestën e omonies dhe ppdnj në Himar

Himarjot! Mos harroni kush jeni e çfarë identiteti keni. Ju me grekun nuk u lidh asgjë, vetem nje pension i qelbur qe ua jep si minoritet, por në fakt ajo është për idet e tyre Megaliste. Shof qe sot në tubim disa persona që e mbajnë veten për grek, kanë kërcënuar Shqipërinë me veto për të bllokuar Anëtarësimi ne BE. Ju që i keni shitur shpirtin djallit i kerkoni ndihm Qipros dhe Greqis që të jen kundra Anëtarësimit te ne BE. Ju o të mjerë harroni se kush është Himara në të vërtet. Po jua jap un nje shembull:

Himara, para disa shekujsh, sidomos pas vdekjes së Skënderbeut, quhej gjithë krahina e Labërisë së sotme, domethënë duke nisur nga Radhima, në Lekel e në Butrint. Dhe, siç dihet nga historia, ajo krahinë qe ndër zonat që i rezistoi turkut shekuj me radhë. Aty sulltanët kanë thyer kokën e tyre, aty gjetën strehë shumë nga shqiptarët, që nuk duruan dot zgjedhën turke.

Qysh atëherë, Patriku i Stambollit, me anën e dhespotit të Janinës mallkonte dhe çkishëronte gjithë ata që mësonin ne shkollat shqipe, aq sa një nga misionarët shkruan midis të tjerave:” Kur erdhi Dhespoti i Janinës dhe pa nxënësit në shkollë dhe dëgjoi meshën nga Onofrio, iu vërsul dhe e kapi nga mjekra brenda në kishë…” Vetëkuptohet egërsia e agjentëve të Fanarit, që s’lanë gjë pa bërë për të ç’kombëtarizuar krahinën heroike të Shqipërisë, Himarën e Labërinë.
Ndaj ju të ashtuquajtur “vorio epirot” kujdes nga Luani Shqipes.

QEVERIA JONË DUHET TË REAGOJË ASHPËR DUKE THIRRUR AMBASADOREN GREKE DHE DUKE BËRË NOT PROTESTE.

Lëvizja Beslidhja Bijt e Shqipes.
15.8.2017

A 5
Loading...
 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Loading...