Published On: 3 Mars, 2016

Lëvizja BESA: “Rasti i Kumanovës” të trajtohet nga Prokuroria Speciale

Lëvizja BESA e mbështet veprimin e djeshëm të braktisjes së seancës gjyqësore të avokatëve mbrojtës në rastin e Kumanovës dhe njëkohësisht i inkurajon ata që të mos heqin dorë nga kërkesa për të siguruar kushte elementare për gjykim të drejtë.

Mospërmbushja e kushteve elementare për gjykim nga ana e gjykatës, si edhe presioni që u bëhet avokatëve me shqiptimin e dënimit për lëshim të seancës, dëshmojnë për faktin se në Republikën e Maqedonisë sistemi gjyqësor është skajshmërisht i politizuar dhe është thellë i kapur nga partitë në pushtet.

Për këtë arsye, Lëvizja BESA vlerëson se edhe “Rasti i Kumanovës” duhet të kalojë në duart e Prokurores Speciale, sepse ajo që ndodhi deri tani gjatë këtij procesi gjyqësor na ka bindur se ky gjykim do të jetë vetëm politik dhe jo i drejtë. Me këtë rast BESA edhe një herë konstaton se gjendja në sferën e gjyqësisë duhet të pësojë ndryshime rrënjësore në drejtim të funksionimit të gjykatave në shërbim të drejtësisë në vend e të mos bëhen ato mjet i politikanëve për interesat e tyre në politika ditore.

 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...