Published On: 14 Dhjetor, 2015

Lëvizja Besa: Asociacioni i Komunave serbe plan afatgjatë që dëmton shtetësinë e Kosovës

Lëvizja Besa në Maqedoni ka reaguar lidhur me situatën e politike të krijuar në Kosovës.
Në komunikatën për media thuhet se Situata aktuale politike në Kosovë, ajo është brengë edhe për shqiptarët të Maqedonisë, të cilët dëshirojnë që Kosova të jetë një rrëfim i suksesshëm i shtetndërtimit.

Po ashtu, Besa ka shprehur qëndrimin për themelimin e Asociacionit të Komunave me Shumicë Serbe është një veprim që në plan afatgjatë e dëmton shtetësinë e Kosovës.

Ndërsa, për Demarkacionin me Malin e Zi thuhet se mund të jetë bërë në dëm të tokave shqiptare, dhe se askush nuk e ka tapinë të tregtojë me tokat shqiptare, sepse për këtë Kosovë është derdhur gjaku i shqiptarëve të të gjitha trojeve që ajo sot të jetë e lirë.

“Situata aktuale politike në Kosovë, përveç që paraqet shqetësim për shqiptarët e Kosovës, ajo është brengë edhe për shqiptarët të Maqedonisë, të cilët dëshirojnë që Kosova të jetë një rrëfim i suksesshëm i shtetndërtimit dhe shtyllë e rëndësishme edhe për politikëbërjen e shqiptarëve në Maqedoni.

Si Lëvizje BESA konsiderojmë se themelimi i Asociacionit të Komunave me Shumicë Serbe është një veprim që në plan afatgjatë e dëmton shtetësinë e Kosovës. Ky asociacion do të ketë pasoja serioze, aq më shumë kur dihet se baraspeshat globale kohëve të fundit rëndojnë në anën e atyre që nuk janë dëshmuar si aleatë të shqiptarëve në Kosovë. Nga ana tjetër, konsiderojmë se edhe demarkacioni me Malin e Zi mund të jetë bërë në dëm të tokave shqiptare, andaj rikujtojmë se askush nuk e ka tapinë të tregtojë me tokat shqiptare, sepse për këtë Kosovë është derdhur gjaku i shqiptarëve të të gjitha trojeve që ajo sot të jetë e lirë.

Po ashtu Lëvizja BESA e gjykon edhe arrestimin e deputetëve të Kuvendin të Republikës së Kosovës, një veprim që na ka dëshpëruar të gjithëve, sepse– sido që të jetë beteja politike për mbrojtjen e shtetit të Kosovës – kjo nuk guxon të shkojë në dëm të jetës demokratike në Kosovë dhe deri në shkallë të pakthyeshme të tensionimit të marrëdhënieve ndërmjet shqiptarëve atje.

Për Lëvizjen BESA është shumë e rëndësishme të kemi pranë vetes një Kosovë stabile dhe të fuqishme, si edhe një Shqipëri që ka veshë për gjendjen tonë, ngase ne nuk duam akoma të qahemi dhe ta durojmë pozitën e të nënçmuarit në Maqedoni për shkak se Shqipëria dhe Kosova akoma nuk janë ndërgjegjësuar për të ndërtuar shtete serioze, stabile dhe të fuqishme”, thuhetë në komunikatën për media./A.M

 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...