Published On: 14 Shkurt, 2016

Le të na rrojë Republika shumëngjyrëshe!

 

Shkruan: Agim Vuniqi

Dua të them edhe një gjë që se kam thënë më parë, se çfarë burrash jemi. Guximi ynë s’ka shoq në botë. Ata që kanë të drejtë shëtitjeje do të kenë parë shumë vende…, me viza shengen, premtim i kohëpaskohshëm i qeveritarëve të vendit, jam i sigurt se hundë-lesha më të mëdhenjë se në Kosovë nuk kanë parë. Njëri duke dashur me shpjegue denjësisht këtë dukuri më tha se kishte parë një njeri me njëfarë kapele si hartë, republikë e vizëllueshme, dhe me rrobe të larme që i kishte “hyp” një njeriu tjetër, veshur me rrobe edhe më të pasura thjesht qytetare, kur ishin ndalur para kafes ai me republikë të vizllueshme i zhdrypi. Kafexhiu kishte dalur përjashta për t’i nderuar duke u përulur deri në tokë, e ai njeriu me rrobe të larme e me republikë të vizllueshme hyri në kafe dhe u ulë pranë tavolinës, e cila ishte stolisur në një mënyrë të veçantë, gati njëjtë si në rastin e përgatitjes së planit qeveritar në Bullgari, më herët. Ai me rrobe qytetare kishte mbetur para kafenesë duke pritur… Kafexhiu e kishte nderuar edhe atë duke u përulur thellë. Ç’don të thotë kjo, kafexhiu kishte shpjeguar, ky që hyri është politikan i madh, e ai tjetri është qytetar i përmendur, është atdhetar, kishte pëshpëritur kafexhiu. Po pse lejon me i hypë? Kafexhiu ishte mënjanuar me një ane kishte qeshur me përbuzje dhe kishte thënë; – Kjo te ne çmohet si nderim i madh, i cili rrallëkujt i bie hise! Ky është një shërbim për atdheun, të cilin nuk din as nuk mundet ta çmojë çdo popull!

 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...