Published On: 23 Shkurt, 2016

LDK, Shpendi po mashtron me kredin e BERZH-it

  • Grupi i LDK’së në Kuvendin e Prishtinës konsideron se deklarata e kreut të Komunës lidhur me garancinë shtetëror të Qeverisë së Republikës së Kosovës për kredinë e BERZH’it për blerjen e autobusëve për Trafikun Urban, është deklaratë mashtruese ndaj opinionit publik.
  • Kështu thuhet në një kumtesë të asamblistëve të LDK’së së Prishtinës.

Në këtë kumtesë thuhet:

“Kjo është edhe një përpjekje e udhëheqjes së Prishtinës për të mbuluar moszbtatimin e ligjit, neglizhencën e saj në zbatimin e procedurave ligjore lidhur me marrëveshjet ndërkombëtare.

Grupi konsideron se me letra në dorë para medieve, duke e thënë të pavërtetën për çështjen e garancisë shtetërore nuk mund të arrihet asnjë efekt, madje as efekte propaganduese. Ngecja e zhvillimit të Prishtinës nuk mbulohet me asfarë propagande politike, destruktive dhe nxitëse-përjashtuese.

Grupi konsideron se kërkesa e Komunës për garancinë e shtetit drejtuar Ministrisë së Financave të Qeverisë së Republikës së Kosovës duhet të kalojë për aprovim në Kuvendin e Komunës, që të jetë kërkesë e qytetarëve, nëpërmjet të zgjedhurve të tyre, ashtu siç e thotë ligji. Në të gjitha rastet e ngjashme është vepruar në këtë formë, gjë që nuk po e bën udhëheqja aktuale e Komunës.

Grupi pret që kërkesa për garancinë e shtetit për kredinë nga BERZH-i, për blerjen e 51 autobusëve, drejtuar Ministrisë së Financave dhe Qeverisë së Republikës së Kosovës, të procesohet sipas Ligjit në fuqi”.

Loading...
 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Loading...

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...
Loading...