Published On: 24 Qershor, 2016

LDK-ja në Deçan, “kërcënon” pushtetin komunal për shkak të “Lumëbardhit”

 

Adem Lushaj

Dega e Lidhjes Demokratike në Deçan me një komunikatë për media, ka ngritur shqetësimin e saj për gjendjen alarmante në Grykën e Deçanit, përkatësisht të shtratit të pellgut ujor, “Lumëbardhi i Deçanit”. Në këtë komunikatë të LDK-së thuhet:
“Lidhja Demokratike në Deçan shpreh shqetësimin e saj për degradimin e vazhdueshëm të Lumit “Lumëbardhi” në Deçan, nga punimet e një kompanie si rezultat i dhënies së shfrytëzimit të ujit për prodhim të energjisë elektrike, që edhe sot e kësaj dite, vlerësohet se është me dyshim të korruptimit dhe në kundërshtim të plote me interesat e përgjithshme të qytetarëve.

Vazhdimisht kemi potencuar se po bëhet degradimi i Grykës së Deçanit, shqetësime të ngritura, qoftë në aspektin verbal apo edhe përmes përfaqësuesve tanë ne nivel qendror, por siç duket për strukturat komunale dhe Kryetarin e Komunës, këto shqetësime nuk janë të vlefshme për arsye se, janë të lidhura interesat personale dhe grupore, ndaj tregohet qartë se kjo qeveri lokale është e kapur dhe nuk mund të merr asnjë veprim në ndaljen e këtij degradimi dhe shkatërrimit qe po i behet pjesës më të bukur të natyrës së Deçanit.

Ky grup shkon edhe më tej duke tentuar të vazhdoj izolimin rrjedhës se Lumëbardhit për të njëjtat interesa, siq kishte ndodhur edhe Sot në punimet e Kuvendit të Komunës, ku ishte tentuar të kalohet kërkesa e një kompanie tjetër për ndërtim të Hidrocentraleve në shtratin e të njëjtit lum, duke bërë presion dhe shantazhuar edhe këshilltarët e pozitës.

Kjo tregon se për këta njerëz nuk ekziston frika morale nga qytetarët e Deçanit, por njëherit as nga organet e Drejtësisë, vendore e as ndërkombëtare, prandaj ftojmë qytetarët që të organizohen e të ngrisin zërin e protestës dhe të parandalojnë këtë të keqe që po i ndodhë pjesës më të bukur dhe më atraktive të qytetit tonë.

Interesi publik na obligon që të tejkalomë interesat partiake, ndaj ju bëjmë me dije strukturave komunale të udhëhequra nga AAK dhe Kryetarit të Komunës, Ne, së bashku me qytetarinë aktive, do të bëjmë të pamundurën që të parandalojmë këtë shkatërrim të natyrës që po i bëni.

Duke marr parasysh se edhe me parë organet e hetuesisë së paku kanë zhvilluar hetime për keqpërdorimet e këtij pushteti lokal, por në pritje të rezultateve konkrete, do bëjmë edhe kallëzim penal për të gjithë të involvuarit, si dhe do kundërshtojmë në mënyrë të fuqishme edhe përmes përfaqësuesve tanë në Asamblenë komunale.

 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...