Published On: 25 Maj, 2016

LDK-ja kërkon llogari nga Ramadan Muja

Përfaqësues të LDK-së së Prizrenit kanë kërkuar llogari nga qeveria lokale lidhur me mos përmbylljen e punimeve në ndërtimin e rrugës së quajtur “Transiti i vjetër”, që ka si qëllim shkarkimin e qarkullimit të automjeteve të rënda nga qendra e qytetit.

Ata kanë sjellë ndërmend deklaratat e autoriteteve lokale se ky projekt do të përfundonte në prill ose maj të këtij viti dhe kanë konstatuar se edhe ky është një prej tyre në vazhdën e projekteve, ku nuk respektohen afatet kohore, shkruan sot “Koha Ditore”.

 Këshilltarja e LDK-së në KK të Prizrenit, Naxhie Memaj, ka kërkuar sqarime për mos përfundimin e punimeve në ndërtimin e “Transitit të vjetër”, përkatësisht mosvënien në funksion të kësaj rruge, me gjithë investimet e konsiderueshme.

Pyetje të ngjashme ka bërë edhe kryetari i Degës së LDK-së, Haxhi Avdyli. Ai ka përkujtuar se zotimi i kryetarit të Komunës, Ramadan Muja, se ky projekt infrastrukturor do të përfundonte në prill, e më së largu në maj të këtij viti, tashmë ka rënë në ujë.

Përgjigjet lidhur me pyetjet e shtruara nga LDK-ja i ka ofruar drejtori i Shërbimeve Publike i Prizrenit, Hasan Hasani, i cili ka mohuar pretendimet se ky projekt po zgjat në pafundësi. Sipas tij, për hir të sigurimit të mjeteve buxhetore projekti është ndarë në faza dhe kësisoj edhe zbatimi është bërë përgjatë viteve. Njëherësh ka theksuar se ka komunikuar dhe ka arritur pajtimin me zëvendësministrin e Infrastrukturës që vjen nga radhët e LDK-së për bashkëfinancimin e projektit për lidhjen e kësaj rruge me autostradën “Ibrahim Rugova

 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...