Published On: 2 Mars, 2016

LDK: Ahmeti po nxit dhe po organizon badigardët e mollotovëve

Grupi i LDK-së në Kuvendin e Prishtinës ka akuzuar kryeshefin ekzekutiv të Ndërmarrjes Publike Banesore, Nexhat Kryeziu, për gjoja shkeljen e Ligjit për Ndërmarrjet Publike dhe akte të tjera normative mbi pengimn e personit zyrtar në kryerjen e detyrës së tij zytare sipas ligjeve në fuqi.

Nëpërmjet një komunikate për media, grupi i LDK-së në Kuvendin e Prishtinës ka thënë se “anëtarët e Komisionit të Aksionarëve dhe anëtarët e Bordit të Ndërmarrjes Banesore janë ndaluar me urdhërin e kryeshefit ekzekutiv të kësaj ndërmarrjeje duke i penguar të kreyjnë punën e tyre sipas ligjit”.

LDK ka akuzuar kryetarin e Komunës së Prishtinës dhe nënkryetarin e Lëvizjes Vetëvendosje, Shpend Ahmeti, se gjoja ai po i kontribuon “frymës rrënuese”, duke thënë se ai “po i nxit dhe po i organizon badigardët e mollotovëve të zyrave të VV, që t’u dalin në ndihmë aktivistëve të instaluar në Ndërmarrje Komunale”.

Kjo është komunikata për medie e grupit të LDK-së në Kuvendin e Prishtinës:

“Grupi i LDK-së konsideron se sjellja e kryeshefit ekzekutiv ndaj anëtarëve të Komisionit të aksionarëve dhe anëtarëve të Bordit të Ndërmarrjes Publike Komunale, Ndërmarrja Banesore në Prishtinë, shënon edhe njëherë shkeljen e Ligjit për Ndërmarrjet Publike dhe akte të tjera normative mbi pengimn e personit zyrtar në kryerjen e detyrës së tij zytare sipas ligjeve në fuqi.

Sot anëtarët e Komisionit të Aksionarëve dhe anëtarët e Bordit të Ndërmarrjes Banesore janë ndaluar me urdhërin e kryeshefit ekzekutiv të kësaj ndërmarrjeje duke i penguar të kreyjnë punën e tyre sipas ligjit. Kjo është hera e tretë që nuk lejohen të hyjnë në Ndërmarrje.

Ndalimi u bë nga vetë kryeshefi dhe nga badigardët e VV, të cilët po kujdestarojnë në ato Ndërmarrje Publike Komunale në Prishtinë, sipas listave të zyrave politike të Vetëvendosjes.

Kësaj gjendjeje përjashtuese antiligjore, në disa Ndërmarrje Publike Komunale, i ka shërbyer dhe po i shërben kryetarit të Komunës me letrën e tij, dërguar në shtator 2015, që ndërmarrjet të mos lëshohen nga dora e VV, të ndalohen anëtarët e Komisioneve të zgjedhura nga Kuvendi i Komunës dhe anëtarët e Bordeve e të mos u lejohet të hyjnë në objektet e atyre Ndërmarrjeve.

Letra e kryetarit Shpend Ahmeti, drejtuar Ndërmarrjeve Publike të Komunës së Prishtinës ishte letër që shkoi, jo nga ai vetë, por nga zyra politike e Vetëvendosjes, e cila e ka futur kryetarin e kryeqytetit në një qorrsokak dështues, politik dhe administrativ, duke e vënë në pozitën e një eksponenti që duhet t’i shkelë normat më elementare të administratës së shtetit dhe të demokracisë për të zbatuar urdhra politike e partiake të VV.

Sjellja e kundërligjshme e kryetarit të Komunës dhe në kundërshtim me shkresën kthyese sipas kërkesës, të Minstrisë së Administrimit të Pushtetit Lokal, tregon me bindje të madhe për sjellje kundërshtetërore ndaj institucioneve të Republikës së Kosovës.

Kësaj fryme rrënuese, me përpjekjen për rrëzimin e shumëckaje shtetërore të ndërtuar me mundin institucional, po i kontriubuon kryetari i Komunës, nënkryetar i VV, i cili po i nxit dhe po i organizon badigardët e mollotovëve të zyrave të VV, që t’u dalin në ndihmë aktivistëve të instaluar në Ndërmarrje Komunale.

Grupi i fton përgjegjësit e Kuvendit të Komunës që të ndjekin të gjitha procedurat ligjore që t’u sigurojnë anëtarëve të Komisoneve dhe Bordeve të vazhdojnë me procesin e konsolidimit të Ndërmarrjeve Publike Komunale të kryeqytetit.”

 
Displaying 1 Comments
Have Your Say
 1. ImMoRtaL L3g3nd thotë:

  Koktej e Molotovit,ty e is putinit,e hashim medvedevit,e shumices derrmuese qe po hani mut,jav qifshin nan mi nana me rend krejt.
  Pak eshte koktej molotovi juve duhet me ju kalle me nafte e benzin me te ju shti ne qeveri,e ne hava me te ju qu,qka i keni Bo Kosoves,e qka i keni bo prishtines.
  Mos ha mut edhe ni here me dal me leh,se qena pertej qenve kish qene.
  Hupni he ropt bota ju qift,bashke me serbin e rusine.

  Përgjigjiuni
  Pelqej(1) Nuk Pelqej(0)

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...