Published On: 6 Janar, 2016

Lazim Destani e paska fituar një thesar të madh shpirtëror

Një mik nga Zvicra m’i dërgoi ca vargje të një të riu. Mendova ndonjë vjershë që duhet të përpunohet dhe t’i ndihmohet djaloshit të hyjë në botën e magjisë së shkrimit. Por jo. Ato vargje nuk preken, as në planin gjuhësor, as stilistik, as drejtshkrimor, as kuptimor e as e as…Ato flasin shumë, ashtu si janë shkruar, nga dora e djaloshit Blerim Kryeziu nga Sopia e Therandës. Në ato vargje është vetë shpirti i tij i çiltër.
Por shpirti i tij, qenka lidhur me shpirtin e afaristit shembullor, me shpirtin e Lazim Destanit.
Për këtë lidhje paska ndikuar Shoqata Shqiptaro-Zviceriane „Shpresa“ ngae Zürichu, e cila i ka bërë zë Lazim Destanit për një ndihmë në adresë të djaloshit kosovar Blerim Kryeziu, i cili lëngonte nga një sëmundje e rëndë. Pa hezitim, Lazim Destani, i cili krahas biznesit të suksesshëm, që nga fitimi i qindarkës së parë, ka ecur përpjetë edhe në sferën humanitare pozitivisht i përgjigjet ftesës për ndihmë. Djaloshi Blerim Kryeziu, me ndihmën financiare të z.Destani, qenka dërguar në një klinikë në Turqi dhe për fat, suksesi në shërim , e paska kthyer të shëndetshëm në Kosovë. Pas gëzimit të familjes, të miqve e të shokëve, vetë djaloshi Blerim Kryeziu e paska shprehur një mënyrë të veçantë falënderimi ndaj humanistit Lazim Destani, duke i nxjerrë nga shpirti vargjet më të sinqerta, te shkruara në një fletë të fletores me katrorë më ngjyrë të kaltër.
Kështu, Lazim Destani, qenka pasuruar me një shpirt më shumë në shpirtin e tij, me një pasuri që është e pakompensueshme, pasi jo veç Blerimi, po gjithë familja dhe gjithë shokët e nevojtarit të ri, do ta kujtojnë me respekt e dashuri, për një jetë të shpëtuar, për një buzëqeshje të madhe. Gjithmonë është thënë, të mirën hidhe në det, e gjen në tokë. Kështu bën Lazim Destani, njeriu që nga xhepi i vogël bëri dhe po bën vepra të mëdha. Rastet e tilla nuk t’i lënë lotët brenda vetëm kur ta kujtosh djaloshin që nga lëngata del në jetën normale. (F.T.)

 

Loading...
 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Loading...

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...
Loading...