Published On: 11 Shkurt, 2016

Latifi i reagon Phillips: Radikalizimi islamik në Kosovë është në rënie

  • I pyetur rreth deklaratave të David Phillips se në Kosovë numri i radikalistëve islamikë po rritet, Blerim Latifi, kritik i njohur i radikalizmit fetar dhe këshilltar politik i Kryetarit të Kuvendit të Kosovës, Kadri Veseli, në një përgjigje për gazetën Express ka thënë se numri i atyre që shkojnë në Siri ka shënuar rënie rapide.

Ja çfarë thotë Latifi.

“Në fakt e vërteta është krejtësisht ndryshe. Radikalizmi islamik në Kosovë është në rënie të shpejtë. Bashkësia Islame e Kosovës nga pozicioni fillestar i injorimit të problemit tani ka marrë një rol më proaktiv kundër tendencave dhe individëve salafistë brenda nomenklaturës së saj. Niveli i rekrutimit dhe shkuarjes së të rinjve të indoktrinuar me salafizëm në konfliktin në Siri dhe Irak për dallim nga viti 2013 dhe 2014 ka një rënie rapide në vitin 2015. Institucionet e sigurisë duket se kanë qenë efektiv në detyrat e tyre kundër terrorizmit. Mediat në anën tjetër kanë hequr dorë nga medializimi i deklaratave salafiste të klerikëve primitiv. Partia salafiste “Bashkohu” ka pushuar realisht aktivitetin. Pra trendi dominues është rënia, jo ngritja. Republika e Kosovës dhe vetë shoqëria kosovare janë duke dëshmuar edhe njëherë karakterin e tyre të fuqishëm sekular. Çdo rrëfim tjetër ose është i vjetër nga aspekti informativ, ose propagandë kundër Kosovës”.

 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...