Published On: 26 Shtator, 2016

“Largimi i OMNIX” , Manjani pushon live dy punonjës: Do kërkoj edhe shkarkimin e gjyqtares së Durrësit

Ministri i Drejtësisë, Ylli Manjani bëri të ditur se do të kërkojë shkarkimin e gjyqtares Joana Qeleshi, pas mbledhjes së fakteve dhe të dhënave ligjore lidhur me vendimin e saj për ti njohur familjes Selçuni një sipërfaqe toke në Gjirin e Lalzit. Bëhet fjalë për 42 mijë metër/katror tokë, ku po ndërtohej resorti nga biznesmeni amerikano-libanez Faadi Mitri, i cili e ndërpreu investimin dhe u largua nga Shqipëria, pasi u dhunua barbarisht në rrugën e Rinasit. Sipas ministrit Manjani, hetimi administrativ ka zbuluar se Gjykata e Durrësit ka gabuar rëndë.

Ministri Manjani i komunikoi shkarkimin live nga konferenca për shtyp, drejtuesit të Avokaturës Durrës dhe juristit që ka qenë në gjyq kur është dhënë vendimi për pronën në fjalë. “Gabimi themelor i gjykatës ishte që nuk thirri as Hipotekën e Durrësit as Drejtorinë e shërbimit pyjor, që kishte dhënë me qira tokën që pretendohej. Si është e mundur që një çështje e tillë për 42 metër/katrorë tokë të gjykohet vetëm nga një gjykatëse. Duhej një trupë gjykuese me 3 gjyqtarë. Nuk ka provë që kësaj familjeje i takonte prona. Do kërkoj procedim disiplinor me kërkesë të pakthyeshme për shkarkimin e gjyqtares. Do ta mbroj fort si një rast që nuk duhet të ndodhë më. Nëse biznesi në këtë vend trembet për shkak të këtyre vendimeve absurde, nuk mund ta lejomë më. Drejtuesi i Avokaturës Durrës është shkarkuar që nga ky moment, së bashku me juristin që ka qenë në gjyq, asnjë lloj tolerance. I kërkoj kryetarit të Bashkisë Durrës të shkarkojë dhe ai juristët të cilët e kanë lënë këtë absurd të hyjë në fuqi.”- deklaroi ministri Manjani./BW

 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...