Published On: 12 Shkurt, 2016

Lansohet programi i vetë punësimit për rajonin e Mitrovicës

Programi i Kombeve të Bashkuara për Zhvillim (UNDP) do të prezantoj të gjeturat e analizës së sektorit privat dhe do të lansoj Programin e vetë-punësimit për rajonin e Mitrovicës, në hapësirat e Agjencisë për Zhvillim Rajonal (AZhR Veri) në Parkun Afarist.

Në ngjarje do të marrin pjesë Ministri i Punës dhe Mirëqenies Sociale Arban Abrashi, Znj. Alessandra Roccasalvo, Zëvendës Përfaqësuese e Përhershme e UNDP-së, Shkëlqesia e saj, Anne Huhtamäki, Ambasadore e Finlandës në Kosovë si dhe Besian Mustafa, Drejtor i Agjencisë për Investime dhe Përkrahjen e Ndërmarrjeve në Kosovë.

UNDP në partneritet me Ministrinë e Tregtisë dhe Industrisë, së fundmi ka realizuar edhe një analizë të sektorit privat.

Kësaj radhe, fokus i analizës janë mjedisi biznesor, potenciali dhe sfidat me të cilat ballafaqohen bizneset dhe fermerët në rajonin e Mitrovicës.

Sektorët me më shumë potencial për zhvillim dhe punësim të identifikuar nga ky raport do të jenë pjesë e Programit për vetë-punësim që do të lansohet nga UNDP në parteritet me Ministrinë e Punës dhe Mirëqenies Sociale me qëllim të ofrimit të granteve dhe shërbimeve mentoruese për të papunët me ide inovative biznesi në këtë rajon.

Përgjatë 15 viteve dhe së fundmi përmes partneritetit me Qeverinë e Finlandës, UNDP-ja në Kosovë vazhdon të përkrah institucionet në përmirësimin e tregut të punës me qëllim të ngritjes së punësimit dhe zhvillimit të sektorit privat.

 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...