Published On: 14 Shtator, 2016

Lamtumirë Nëna Fetihe, që linde një hero të lavdishëm shqiptarie!

Sot, kur Agimi prehet atje në Koshare, ne po varrosim një nënë që rriti një hero, një nënë Kosove, që është nëna e gjithë neve, theksoi njëri nga komandantët e Koshares, Hysen Berisha, dje gjatë ceremonisë së varrimit.
Teksti e fotot Rexhep Rifati
Sot thuaja se të gjitha rrugët e Kosovës çonin në drejtim të Zhegër, katundit që i dha figura të mëdha historisë e shqiptarisë. Ishte një ngjarje dhe një ndarje sa e dhembshme, aq edhe krenare. Ndërkaq vetë Zhegra kishte një pamje krejt të pazakontë, si asnjëherë më parë rrugët ishin të stërmbushura me mijëra njerëz, por edhe e veshur me dhjetëra flamuj kombëtar, nga vet fakti se sot përjetësisht përcillte një nën që kishte lind një hero kombëtar.
Varrosej nëna që i dha kombit heroin që shkuli gurin e kufirit ndër-shqiptar. Pikërisht, Nëna Fetihe, ishte ajo që sot grumbulloi mijëra shqiptarë, në mesin e tyre edhe qindra ish-luftëtarë që bashkë me të birin e saj, Agimin i treguan botës se si luftohet me mençuri e trimëri për pavarësinë e mëvetësinë e një vendi të shtypur e përbuzur.
Zhegra, pra sot ishte një pikë referimi për mbarë Kosovën, kur para trupit të një nëne që kaloi në përjetësi, u përulën i madh e i vogël, padallim titujsh e gradash, rajonesh e regjionesh.
Ndonëse varrimi ishte jashtë protokolleve, për nga prania e dashuria njerëzore ua kalonte përcjelljeve të organizuara mortore, veçmas atyre që bëhen me të shtëna e pompozitet.


Më këtë rast shkrepa qindra foto që flasin më shumë se sa fjalët, të cilat edhe nuk mund ta përshkruajnë atmosferën e kësaj ndarje, nga një nënë , që atë më së miri me pak fjalë na e përshkoi njëri ndër komandantë e Betejës së Koshares, eprori, Hysen Berisha:
-Kur na thirri zëri i atdheut, Agim tha se ia vlen të vdiset vetëm për emrin Kosovë dhe se kur pushkët i bashkojmë edhe krismën e kanë ma të mirë. Atëbotë, shtrova pyetje a thua kush e ka rrit këtë djalë me gjithë këto virtyte?!
Këtë e kuptova vetëm pas luftës kur takuam babën Hysni dhe nënën Fehtije. Mësova se ishte kodi gjenetik, se ishte vendlindja e tij dhe historia e Karadakut ato që e kishin brumosur Agimin. Dhe sot, kur Agimi prehet atje në Koshare, ne po varrosim nënën që rriti një hero, një nënë që është nëna e të gjithë ne shokëve të Agimit, por edhe një nën e gjithë Kosovës.

Loading...
 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Loading...

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...
Loading...