Published On: 13 Mars, 2016

Lajmi që tronditi botën shqiptare, i SHQIPTARI.EU!

shqiptari=lajmi qe tronditi

Gazeta Shqiptari.eu ka tronditur opinionin shqiptar duke e botuar një lajm të shoqëruar me koment të shkurtër, se tashmë shqiptarët në Maqedoni janë populli numër një, dhe nuk janë dyshi. Shqiptarët atje duke qenë numri një meritojnë të jenë në qeverisje të vendit, dhe se nuk vjen në shprehje më të shtypen. Po ashtu duke qenë numri një, ata duhet të kenë rolin kryesor në fatin e Maqedonisë dhe jo të rrezikojnë të ardhmen e tyre. Duke qenë 47 % e popullsisë ata, përbëjnë realisht shumicën absolute, dhe se duke qenë kështu, ata duhet të kenë kryeministrin e tyre dhe kryetarin e Kuvendit, ndërsa, sllavomaqedonasve dhe të tjerëve mund tu lihet pozita e Presidentit, pasi edhe ashtu sistemi është parlamentar. Po ashtu tash e tutje, as mediat, as politika shqiptare atje dhe në Shqipëri e Kosovës nuk duhet ti referohet si populli i dytë në Maqedoni, por duhet ta rrënjosin qartë si populli shumicë absolut.
Ajo që është më e rëndësishme në këtë moment, lajmi theu tabunë dhe dyshimet se numri i shqiptarëve është më i madhi në Maqedoni dhe se u prit në mënyrë ta jashtëzakonshme.
Vetëm në gazetën online, shqiptari.eu, ky lajm mori mbi 8.270 pëlqime (Tetë mijë e mbi 270 like) nga të cilat rreth 7 mijë, vetëm në 24 orët e para, si dhe mbi 500 shpërndarje të verifikuara nga redaksia e kësaj gazete online.
Kjo gazetë tashmë në muajin e tretë ka bërë emër të veçantë, duke i bërë shqiptarët të ndihen gjithnjë e më krenar me emrin e tyre.
Po ashtu rritjen e shpejtë e konfirmon edhe rangimi i shpejt lart në aleksa, por edhe nga të dhënat e googles, duke i arritur mbi 700 mijë vizitor në 30 ditë.

Shihni shkrimin: http://www.shqiptari.eu/tronditese-per-sllavomaqedonet-zbulohet-e-verteta-e-madhe-shqiptaret-ne-maqedoni-47-shumice-absolute/

Vjedhja e lajmit
Po ashtu ky lajm tregoi se sa jo korrekte janë një pjesë e madhe e mediave elektronike, të cilat fitojnë, pra nuk është se mbijetojnë, duke vjedhur punën e tjetrit. I pari shquhet nga mediat e mëdha, “Bota sot”, portali i saj botasot.info, qe ka vjedhur pikë për pikë tekstin, dhe vetëm titullin e ka botuar gjysmen, pa ndryshuar asnjë germë. Si duket ky portal e ka devizën si të serbëve për rrenën, gënje, gënje… se dikur do ta besojnë se është e vërtetë, e ky portal, e ka shndërruar në vidh, vidh,… se do të besojnë se është i joti lajmi (shkrimi).
Madje nuk e ka hequr shkrimin, as e ka korrigjuar, edhe pasi ka reaguar fuqishëm redaksia e shqiptari.eu.
Të njëjtën gjë e ka bërë edhe mediumi inaonline në Maqedoni, redaksia e së cilës nuk ka qenë e zonja ta bëjë një lajm nga të dhënat e ofruara në televizion nga publicisti Nijazi Muhamedi.
Korit të mediave që vjedhin i është bashkuar edhe “Shekulli” në Shqipëri, e cila për dallim nga këto ka bërë disa modifikime, por po ashtu e ka nxjerrë titullin duke e vjedhur komplet një pjesë të titullit.
Disa media janë munduar ta injorojnë, duke mos i kushtuar rëndësi, kësja të dhëne tronditëse. SHQIPTARI.EU
Ja disa nga mediat të cilat e kanë vjedhur lajmin:

vjedhjebotasot

vjedhje1

vjedhje2

 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...